Ruokaisat kasvispihvit, joita on helppo valmistaa kerralla suurempikin satsi! Reseptin on luonut Laura Laukka – helsinkiläinen hyvinvointivalmentaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen bloginsa keskittyy pääosin herkulliseen ruokaan ja liikunnan iloon. Reseptit syntyvät aina fiiliksen mukaan, omaa mielikuvitusta käyttäen.

AINESOSAT

4 dl linssejä (kuivana)
3 porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 dl kurpitsansiemenjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 kananmuna tai 2 tl psylliumia ja 0,5 dl vettä
0,5 dl sulaa kookosöljyä tai iso loraus oliiviöljyä

ANNOS

20 annosta

VALMISTUSAIKA

30 minuuttia

Vegaaninen, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

Keitä linssit, jos et käytä esikeitettyjä sellaisia (siinä tapauksessa tuplaa linssien määrä). Jos käytät psylliumia kananmunan sijasta, laita se ja vesi kulhoon turpoamaan linssien keittämisen ajaksi. Laita uuni lämpenemään 225°C.

Survo halutessasi puolet (4dl) kypsistä linsseistä sauvasekoittimella tasaiseksi muussiksi. Raasta kulhoon porkkanat ja kesäkurpitsa. Lisää joukkoon linssimuhennos, loput keitetyistä linsseistä, jauhot, öljy, mausteet ja kananmuna/psyllium+vesi. Sekoita. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.

Muotoile taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamasi kokoisia pihvejä ja paista noin 25-30 min.

Nauti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista