Jouluinen glögikastike sopii loistavasti jälkiruoaksi kermaisen jäätelön kera.
AINESOSAT
GLÖGISOSE
1 dl Foodin Goji-marjoja
200 g Karpaloita
pala tuoretta inkivääriä
2 Kanelitankoa
2 kuivattua tähtianista
1 tl Foodin Ceylonkanelia
1 tl Foodin Neilikkajauhetta
4 dl vettä
JÄÄTELÖ
2 kananmunaa
2 keltuaista
pätkä tuoretta inkivääriä
1 dl Foodin Kookosöljyä
1 dl Foodin Gheetä
0,5 dl Foodin MCT-öljyä
0,5 dl glögisosetta
0,5 dl Foodin Koivusokeria
(0,5 tl vaniljajauhetta)
ANNOS
4 annosta
VALMISTUSAIKA
25 minuuttia
Gluteeniton
VALMISTUSOHJE
GLÖGISOSE
Kiehauta ainekset kattilassa. Nosta kattila syrjään jäähtymään ja laita kansi päälle. (Voit tässä vaiheessa halutessasi lisätä hunajaa tai xylitolia, jos kaipaat lisää makeutta.)
Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Käytä sosetta jäätelömassassa ja säästä loppu kastikkeeksi jäätelön kanssa.
JÄÄTELÖ
Riko kananmunat blenderiin ja erottele keltuaiset joukkoon, mitttaa myös muut ainekset sekaan.
Voit halutessasi lisätä aitoa vaniljajauhetta vaniljaisempaan makuun.
Sekoita silkkiseksi massaksi.
Valmista jäätelö koneessa tai kaada massa sekoituskulhoon ja nosta pakkaseen.
Kääntele 30 minuutin välein, niin kauan että koostumus on mielesi mukaista.