Tämä gluteeniton ja maidoton sekä vegaaninen bataattilaatikko on takuuvarma joulupöydän hitti! Reseptin on luonut ravitsemusta opiskeleva hyvinvointikirjailija ja bloggaaja Aino Mäkelä, jolle terveellinen ruoka on intohimo.
AINESOSAT
850g bataattia
2 dl Foodin Kookosmannaa
2 tl Foodin Kardemummaa
1 rkl Foodin Kookosöljyä
2 rk Foodin Kurpitsansiemeniä
2 rkl Foodin Auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa
ANNOS
12 annosta
VALMISTUSAIKA
30 minuuttia
Vegaaninen, maidoton, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Keitä kuorittu ja pieneksi pilkottu bataatti pehmeäksi.
Kaada keitinvesi pois ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kookosmanna ja mausta kardemummalla.
Valmista kardemummacrumble sulattamalla kookosöljy vesihauteessa ja hienontamalla siemenet muruksi.
Mausta kookosöljy kardemummalla, lisää siemenet joukkoon ja sekoita tasaisesti.
Laita bataattisose vuokaan ja ripottele päälle kardemummacrumblea, paista 175 asteisessa uunissa n. 1-1,5 tuntia.