Banaani-cashewjäätelö on herkullinen terveellinen herkku, jonka kruunaa täyteläinen suklaakastike. Reseptin on luonut hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Leeni Viio.
AINESOSAT
JÄÄTELÖ
3 kypsää banaania pakastettuna
2 rkl cashewtahnaa
n. 1 tl raastettua sitruunan kuorta
SUKLAAKASTIKE
6 taatelia
2 rkl kookosöljyä
n. 3 rkl raakakaakaojauhetta
ANNOS
2 annosta
VALMISTUSAIKA
30 min
Tuore
Raaka
Gluteeniton
VALMISTUSOHJE
Edellisenä iltana: Paloittele banaani ja laita palaset pakastimeen yöksi (käytä kypsiä banaaneja!). Kuumenna vettä ja laita taatelit likoamaan veteen yön yli (ei jääkaappiin). Seuraavana päivänä on aika valmistaa jäätelö ja kastike.
Valmista jäätelö: Ota banaanin palaset pakastimesta ja anna pehmetä huoneen lämmössä muutaman minuutin ajan. Raasta sillä aikaa hyvin pestystä sitruunasta kuorta (miel. luomu). Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Valmista kastike: Sulata kookosöljy esim. vesihauteessa. Laita se liotettujen taateleiden ja raakakaakaojauheen kanssa tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta). Sekoita kunnes lopputulos on tasainen.
Annostele jäätelö tarjoiluastioihin ja kaada päälle kastiketta. Koristele mielesi mukaan ja nauti saman tien!
Huom: Jos käytät kivellisiä taateleita, muista poistaa kivet ennen blendausta.