KITEINEN ERYTRITOLI ON LOISTAVA SOKERIN KORVIKE
Erytritoli on täysin kaloriton ja luontainen makeuttaja, joka soveltuu makeuttamiseen sokerin tavoin. Se valmistetaan rypälesokerista luontaisen käymisprosessin avulla. Erytritolin glykeeminen indeksi on nolla (GI 0), eli siinä ei ole imeytyviä hiilihydraatteja eikä se nosta verensokeria. Tämän vuoksi erytritolia kutsutaan leikkisästi myös ketosokeriksi.
Erytritoli soveltuu kaikkeen makeutukseen tavanomanisen sokerin tavoin. Kiteisen rakenteensa ansiosta se on täydellinen sokerin korvike ja se soveltuukin erittäin hyvin leivontaan ja kaikenlaiseen makeuttamiseen. Jauhamalla teho- tai seuvasekoittimella saat erytritolista leivontaan sopivaa hienoa tomusokeria.
Suurina määrinä nautittuna tämä makeuttaja saattaa aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia.
Ei sisällä säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
“Erytritoli on suosikkini. Olen todella kova makean perään, mutta haluan pitää sokerin määrän ruokavaliossani ihan minimissä. Siksi olenkin ottanut käyttööni luontaisia makeutusaineita. Stevian lisäksi olen löytänyt luottotuotteen erytritolista, joka on täysin luontainen sokerialkoholi ja makeutusaine, jota esiintyy luonnossa esimerkiksi viinirypäleissä. Se on täysin kaloriton eikä vaikuta verensokeriin. Suosittelen kokeilemaan, vaikkapa smoothieen tai leivonnaisiin!” – Nooralotta Neziri, pikajuoksija
Miranda Siekkinen (varmistettu kirjoittaja) –
Tosi hyvä tuote ja sopii erinomaisesti makeiden leivonnaisten leivontaan.
Miranda Siekkinen (varmistettu kirjoittaja) –
Tosi hyvä tuote ja sopii erinomaisesti makeiden leivonnaisten leivontaan. Iso suositus.
Sirpa Hakanen (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvä luonnollinen tuote, kun haluaa välttää valkoista sokeria! Vähän enemmän laitan tätä leivonnassa kuin tavallista sokeria.
Vuokko (varmistettu kirjoittaja) –
Olisinpa keksinyt aiemmin, että erytritoli on näin mahtava sokerinkorvike. Näyttää ja maistuukin koko lailla aivan tavalliselta ruokosokerilta. Leivonnassa voi tosiaan laittaa hieman ruokosokeria enemmän mutta näin tulee oikein hyvä lopputulos.