KARKEA HIMALAJAN KRISTALLISUOLA LOISTAA JÄLKIRUOKAMAKUJEN SYVENTÄJÄNÄ
Karkea kristallisuola on yli 200 miljoonaa vuotta vanhaa Himalajan vuoristosta käsin louhittua suolaa. Kauniin hempeän punertavan värinsä vuoksi kristallisuolaa kutsutaan myös ruususuolaksi.
Maultaan kristallisuola on miedon pehmeä ja aromaattista korostaen upeasti ruoan makua. Karkea Himalajan kristallisuola sopiikin erinomaisesti makeiden herkkujen ja leivonnaisten maustajaksi sekä pöytäsuolaksi ja suolaiseenkin ruoanlaittoon ja maustamiseen. Maukkaan pehmeää kristallisuolaa kannattaa käyttää myös juomiin.
Vaihtelun vuoksi voit kokeilla sekoittaa erilaisia suolalaatuja keskenään. Yhdistä kristallisuolan sekaan merisuolaa ja lisää joukkoon lempimausteitasi sekä kuivattuja yrttejä kuten rosmariinia, basilikaa, timjamia, Provencen yrttejä tai pippuria.
Karkea kristallisuola valmistetaan reiluissa oloissa Pakistanissa. Suola on täysin puhdasta eikä se sisällä haitallisia raskasmetalleja tai mitään muutakaan ylimääräistä. Kristallisuolan sähköisen atomirakenteen vuoksi se liukenee veteen muodostaen sähköä johtavan liuoksen. Vesikristallisuolaseosta kutsutaan “soleksi”, joka on luontaisesti steriili ja sitä käytetään kääreissä, ihon kuorintaan sekä nenän ja suun huuhteluun. Kristallisuola on suosittu raaka-aine myös nenäkannussa ja höyryhengityksessä kuuman veden seassa sekä kosmetiikassa ja erilaisissa “tee-se-itse” -tuotteissa kuten kuorintavoiteissa.
Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Riikka Matilainen –
Kiteet ovat maukkaita, ja helppoja ottaa evääksi vaikka manteleiden lisänä.