Kirsikka-kurpitsansiemengalette

| syys 15, 2016 | Jauhot ja kuidut, Pähkinät ja siemenet, Reseptit | 0 Kommenttia

”Rapsakkaan gluteenittomaan kuoreen leivottu kirsikkainen galette maistuu herkuliselta itse tehdyn cashewkerman kera. Reseptin on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista. ”

ANNOKSIA

6 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Kirsikkahillo
400-500g tuoreita kirsikoita
3 rkl chiasiemeniä
2 rkl agavesiirappia

Kurpitsansiemenkuori
5 dl kurpitsansiemenjauhoa
1 dl tapiokatärkkelystä
4 rkl chiasiemenjauhoa
0,5 tl suolaa
3 rkl kookossokeria
3 rkl kookosöljyä
2 dl mantelimaitoa tai vettä

Cashewkerma:
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 rkl luomu sitruunan kuorta
2 rkl luomusitruunan mehua
1-2 rkl agavesiirappia
mantelimaitoa tai vettä

Valmistusohje

Kirsikkahillo

  1. Poista kirsikoista kivet (puolittamalla ne veitsellä ja kääntäen).
  2. Säästä sivuun noin kolmasosa kirsikanpuolikkaista ja survo tai soseuta 2/3 karkeaksi, sattumia saa siis jäädä.
  3. Sekoita joukkoon chiasiemenet, maista ja lisää agavea makeutukseen ( ja tarvittaessa lisää kirsikoiden makeuden mukaan).
  4. Siirrä kylmään turpoamaan.

Kurpitsansiemenkuori

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki aineet huolella keskenään. Taikinasta tulisi tulla murutaikinamainen, mutta hieman kosteampi. Lisää nestettä tarvittaessa enemmän.
  3. Anna taikinan olla hetki, tai siirrä tarvittaessa 10 minuutiksi jääkaappiin, jotta siitä tulee käsiteltävämpää.
  4. Kaulitse taikinaa kahden leivinpaperin välissä, voit tehdä yhden isomman(paistaa joko pellillä tai piirakkavuuassa) tai useamman pienemmän.
  5. Lusikoi kirsikkahilloa keskelle, lisää päälle aiemmin säästettyjä kirsikanpuolikkaita ja kääntele kuoren reunat varovasti täytteen päälle reunoilta.
  6. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia pienempiä, ja yhtä isompaa 25-30 (laske tarvittaessa lämpötilaa, jos reunat alkavat saada liikaa väriä).

 

Cashewkerma

  1. Liotea pähkinöitä vähintään 30min ja siivilöi ne.
  2. Blendaa kaikkia aineksia tehosekoittimessa tai yleiskoneessa täydellä teholla, kunnes seoksesta muodostuu sileää. Lisää nestettä alussa vain tilkka ja lisää tarvittaessa lisää jotta saat haluamasi koostumuksen.
  3. Tarjoile jääkaappi viileänä galetten kanssa.