Yksi tapahtumarikas vuosi on jälleen takanapäin ja päällimmäisinä tunteina nousevat pintaan onni ja kiitollisuus asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja Foodin-tiimiä kohtaan. Kiitos, että olette mukana matkassamme ja tuette missiotamme kohti parempaa huomista. Odotimme paljon vuodelta 2021, mutta emme olisi osanneet arvata, kuinka merkittävä vuodesta lopulta tuli!

SUOMALAINEN MENESTYSRESEPTI -KILPAILULLA KOKO KANSAN TIETOISUUTEEN

Vuoden isoin asia oli ehdottomasti Suomalainen menestysresepti -kilpailu, joka nosti Foodinin koko kansan tietoisuuteen. S-ryhmän tuottama kilpailu käynnistyi helmikuussa 2021 ja 10-osaisessa ohjelmasarjassa seurattiin uusien ruokainnovaatioiden matkaa koko kesän ajan. Kilpailussa Foodinin Maria Jalkanen sekä viisi muuta finalistia kehittelivät tuotteilleen mm. konseptia, makuvariantteja, markkinointia ja pakkausdesignit. “Meillä oli ollut jo useamman vuoden ajan idea ensimmäisestä chia-siemenistä valmistetusta välipalasta. Lainsäädännöllisistä syistä sitä ei ole voinut aikaisemmin Suomessa toteuttaa ja kun kilpailuun pääsy varmistui, oli idea ruokainnovaatiosta jo valmiina”, Maria Jalkanen kertoo.

Kilpailu huipentui elokuussa jännittävään finaaliin, jossa Foodin kilpaili lusikoitavalla Chia Good-välipalalla. Chia Good ja Maria sijoittuivat lopulta kolmanneksi ja vaikka voittoon ei ylletty, lanseerasimme elokuussa menestyksekkäästi ensimmäisen tuoretuotteemme – Chia Goodin. Runsaskuituiset välipalat löytyvät kolmessa eri maussa: Mango, Sitruuna ja Kolme marjaa ja ne ovat valmistettu aidoista luomu raaka-aineista ja ovat täynnä luonnon herkullista makua, ilman lisättyä sokeria.

Chia Goodeja myytiin kahden ensimmäisen viikon aikana yli 200 000 kappaletta, jonka myötä niistä tuli myydyin menestysreseptituote kappalemäärältään! Lisäksi Chia Good on ollut S-ryhmän kasvipohjaisten lusikoitavien välipalojen myydyimpiä uutuustuotteita.

KATSO MARIAN BEHIND-THE-SCENES VIDEOT TUTUSTU CHIA GOOD -VÄLIPALOIHIN

15 UUTUUSTUOTETTA

Lanseerasimme vuoden 2021 aikana huimat 15 uutuustuotetta ja valmistamme lähes 13 000 pakkausta keskimäärin joka päivä! Kehitimme ja toimme markkinoille myös ensimmäisenä Suomessa vegaanisia valkosuklaatuotteita, kun huippusuositut Herkkuisa-raakasuklaalevitteet saivat kaverikseen vegaaniset valkosuklaaversiot ja luomu rusinat, mansikat ja cashew-pähkinät saivat ihastuttavan valkosuklaakuorrutteen.

Kanavuoren toisella puolella perinteisiä suklaarusinoita on valmistettu jo vuosia, ja kun Foodinin tehtaalla valmistui käsityönä viime vuonna iso määrä raakasulkaasuklaarusinoita, tekee se Vaajakoskesta Suomen suklaarusinoiden pääkaupungin.

Ison Chia Good -lanseerauksen lisäksi lanseerasimme loppuvuonna jouluiset uutukaiset: luomulaatuiset pehmeät sekahedelmät, manteli-rusina sekoituksen sekä supersuositut joulupaketit.

VUODEN 2021 UUTUUSTUOTTEITA

ELINTARVIKETEHTAAMME TOIMII HIILINEUTRAALISTI

Teetimme keväällä Green Carbon Finlandin kanssa ilmastopäästöjä mittaavan tutkimuksen, jossa laskettiin Foodinin omasta tuotannosta aiheutuvat päästöt. 

Tehtaamme hiilineutraalin toiminnan mahdollistaa se, että meillä on iso aurinkovoimala, joka kattaa kaiken sähkönkäyttömme kesäkuukausina ja voimme myös tällöin myydä sähköä verkkoon. Talvikuukausina ostamme uusiutuvaa energiaa, eli käytännössä ostamme takaisin itse tuottamaamme aurinkoenergiaa muun uusiutuvan sähkön ohessa.

Tehtaamme energiantarvetta pienentää maalämpö ja maaviilennys sekä tehokas hukkalämmön talteenotto. Rakennusvaiheessa investoimme erityisesti uusiutuviin energianlähteisiin.

Olemme hyvässä vauhdissa, mutta vielä on paljon tehtävää, ja mittausprosesesseilla kehityttävää. Koko toimintamme hiilijalanjälkeä on vielä mahdotonta nykyisillä mittareilla selvittää, sillä esimerkiksi maankäytön muutoksista aiheutuvia päästöjä ja luomu- ja metsäviljelyn kokonaisvaikutuksista ei ole mahdollista selvittää. 

42 ERI MAASTA MAAILMAN PARHAIMPIA RAAKA-AINEITA

Laajan, yli kaksisataa tuotetta kattavan valikoimamme raaka-aineet tulevat meille 42 eri maasta. Pyrimme löytämään tuotteillemme aina kestävimmän tuotantotavan ja siksi suosimmekin luomu-ja metsäviljelyä ja villinä kasvaneita luonnontuotteita. Yli 80 % valikoimastamme on luomua.

Itse tekeminen on ollut meille aina kunnia-asia. Valmistamme ja pakkaamme tuotteistamme yli 90% tehtaallamme Vaajakoskella ja tällä hetkellä meitä Foodinlaisia onkin jo yli 60 henkeä.

LUE ARTIKKELI
LUE ARTIKKELI

3 kommenttia “Vuosi 2021 pähkinänkuoressa

  1. elisa@foodin.fi says:

    Kiitos Helena! Chia Good -välipalat ovat myynnissä S- ja K-ryhmän ruokakaupoissa sekä valituissa pienmyymälöissä ja huoltoasemilla. Ihanaa viikonloppua!

  2. JS says:

    Hienoa ja energistä toimintaa! Houkuttelevia tuotteita! Onko suunitelmissa tehtaanmyymälää Vaajakoskelle? Olisi kätevää koukata matkanvarrella ihan paikanpäällä ostoksilla ja tutustumassa tarkemmin tuotteisiinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista