LAKRITSI-INKIVÄÄRISUKLAA LICORICE GINGER ON TUJU HERKKU VOIMAKKAIDEN SUKLAAELÄMYSTEN YSTÄVILLE
Lakritsi-inkiväärisuklaamme on mausteinen ja voimakas makuelämys suomalaiseen makuun. Tumma raakasuklaa, lämmittävä luomuinkivääri ja kipakka luomulakritsi ovat lyömätön yhdistelmä, kun etsit jotain maitosuklaata vahvempaa. Lakritsi-inkiväärisuklaa Licorice Ginger sopii loistavasti jälkiruoaksi tai vaikkapa ystäväksi opiskelu- tai työpäivään – vahva maku herättelee ajattelemaan asioita laatikon ulkopuoleltakin! Useat asiakkaamme kehuvat lakritsi-inkiväärisuklaata varmaksi makeanhimon taltuttajaksi sekä jopa salmiakin paremmaksi vaihtoehdoksi.
Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin Licorice Ginger -raakasuklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi. Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Raakasuklaamme ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Ei tarvitse kuin vilkaista ainesosalistaa – näissä suklaissa ei ole mitään turhaa.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Julia –
Ai-van käsittämättömän hyvää!
Tea (varmistettu kirjoittaja) –
Maistuu todellakin sille, mitä paketissa luvataan! Inkiväärin maku on todella voimakas, eikä niinkään pieni vivahdus niin kuin olisin toivonut. Omaan makuuni siis hieman liian inkiväärinen, mutta jos rakastat inkivääriä, niin kokeile ihmeessä!
Kanelitanko –
Ihana, huikea, maukas ja täyteläinen suklaa 💖 Rakastan Foodinin valmistamia suklaita. Ihan parhaita 💕Tummat suklaat erityisen mieluisia 🥰