FLOW-SUKLAA ON TÄYDELLINEN VÄLIPALA VAIKKAPA OPISKELIJALLE!
Foodinin ainutlaatuinen Flow-suklaa on funktionaalinen tumma suklaa, joka sisältää uniikin kombinaation Siiliorakasuutetta (Lion’s mane), kaakaosta valmistettua Chocamine-uutetta, sekä vahvaa kurkumiinia. Foodinin raakasuklaat ovat pitkäaikaisen intohimon ja vastuullisen kehittämisen tulos, josta Flow-suklaa on erinomainen esimerkki. Perustajamme Lasse Jalkanen on tunnettu suuresta rakkaudestaan raakasuklaaseen, minkä vuoksi suklaat ovat erityisen tärkeä tuoteryhmä meillä Foodinilla.
Suklaan raaka-aineena käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa raakasuklaamme saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista, jossa on alhainen glykeeminen indeksi. Kaikkiin suklaatuotteisiimme on lisätty Bacillus coagulans -probiootteja.
FOODININ RAAKASUKLAAT OVAT KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ
Foodinin Flow-suklaa valmistetaan suomalaisena käsityönä Vaajakosken tehtaallamme. Raakasuklaan valmistus tapahtuu perinteisellä kivimylly- eli stone ground -menetelmällä, jossa jättimäiset myllynkivet jauhavat kahdesta kolmeen vuorokautta raaka-aineet suklaamassaksi.
Valmistusprosessin matalalla, alle 42 asteen, lämpötilalla varmistamme, että kaakaopavun ominaisuudet pysyvät tallella valmiiseen tuotteeseen asti. Hellävarainen kivimylly-käsittely vaikuttaa myös suklaan rakenteeseen ja pehmeyteen.
Suklaamassan valmistuttua sekä stone ground-mestarimme Sanna että Malla tekevät massalle tiukan maku- ja koostumusarvion. Tärkeää on varmistaa, että massa on tasaista ja silkkisen pehmeää sekä maku oikeanlaista. Tämän jälkeen massa temperoidaan eli lämpökäsitellään. Temperoinnilla varmistetaan suklaan kiiltävä ja kaunis sävy. Tumma suklaa vaatii hieman korkeampaa temperointilämpötilaa kuin vaalea suklaa. Temperoitu suklaamassa muotoillaan valmiiden muottien avulla suklaalevyiksi. Valmiit levyt käytetään vielä täristyslevyllä, joka poistaa ilmakuplat ja tasoittaa pinnan kauniiksi. Suklaalevyt jäähdytetään jääkaapissa.
Raakasuklaamme ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä lainkaan säilöntä- tai lisäaineita. Ei tarvitse kuin vilkaista ainesosalistaa – näissä suklaissa ei ole mitään turhaa. Valikoimastamme löytyy suklaata jokaiseen makuun – pidit sitten vaaleasta ja kermaisesta tai tummasta ja voimakkaasta suklaasta.
Kaikki raakasuklaatuotteemme ovat saaneet Avainlippu-merkin osoituksena suomalaisesta osaamisesta ja työstä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Aada Pukkila –
Söin Foodin Granola Bar Cacao crunch patukan patukka oli ihan hyvä tai ihan ok. Söin ekaa kertaa
Milla –
Täysi kymppi! Parempi vaihtoehto herkutteluun
Susanna –
Todella herkullinen, yksi parhaista suklaistanne
Maria –
Tää toimii loistavana virkistäjänä töissä, jos ja kun keskittymiskyky meinaa herpaantua. Mulle täydellinen kahvin korvike, kun kahvi tuntuu ensin piristävän ja sitten lopulta kuitenkin väsyttävän. Maku myös täydellinen! Vie samalla suklaan/makeanhimon.