Suklaiset täytekeksit voit valmistaa kolmessa eri maussa: minttu, karpalo ja mokka-karamelli. Annekatariina on hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.
AINESOSAT
KEKSIT
1 pieni omena soseutettuna
tai 90g valmista omenasosetta
1 dl kookosöljyä
0,5 dl kasvimaitoa
1 dl kookossokeria
2 dl teffjauhoja
1 dl raakakaakaojauhoa
1 dl kookosjauhoa
2 tl psylliumia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl laadukasta suolaa
MINTTUTÄYTE
4 rkl kookosmannaa
2 rkl vaahterasiirappia
8 tippaa piparmunttuöljyä
1 tl matchaa
KARPALOTÄYTE
4 rkl kookosmannaa
2 rkl vaahterasiirappia
3 rkl karpalojauhetta
MOKKA-KARAMELLITÄYTE
3 rkl kaakaovoita
1,5 rkl kookosmannaa
1,5 rkl vaahterasiirappia
1 rkl vahvaa kahvia
1/4 tl laadukasta suolaa
ANNOS
2-3 pellillistä
VALMISTUSAIKA
45 minuuttia
Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton
VALMISTUSOHJE
KEKSIT
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Soseuta omena ja sekoita sula kookosöljy, kasvimaito ja kookossokeri sekaan.
Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään ja yhdistä märkien ainesten kanssa. Sekoita kunnes saat työstettävän massan ja anna asettua kymmenisen minuuttia.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 2-3mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa muotilla levystä keikkoja, siirrä pellille leivinpaperille ja paista 9-10 minuuttia.
TÄYTE – VALITSE KAKSI RESEPTIÄ
Sulata valitsemasi täytteen ainekset vesihauteessa ja sekoita huolellisesti.
Anna jäähtyä hieman ennen keksien täyttämistä.