Triin Saviauk

Nimeni on Triin Saviauk. Olen syntynyt Tallinnassa, mutta muuttanut lapsena Suomeen kun vanhempani kutsuttiin Suomeen töihin. Nykyään asustelen Turussa. Ammatiltani olen terveydenhoitaja. Täysipäiväisen työnteon ohella olen maajoukkuetason kilpaurheilija kamppailu-urheilulaji Taekwondossa.

Tarkemmin kilpailen Taekwondon liikesarjoissa eli poomsaeissa. Edustamani seura on Turun Budokwai Taekwondo ja lisäksi kuulun Suomen Taekwondoliiton valmennuskeskuksen huippuryhmään. Olen aloittanut Taekwondon vuonna 1998 Raumalla ja poomsae-kilpailemisen jo vuonna 2001. Ensimmäisen kerran olen ollut maajoukkueessa edustamassa Suomea vuonna 2006, jolloin järjestettiin ensimmäiset poomsaen Maailman mestaruuskilpailut.

Liikesarjakilpailuissa esitetään ennalta määrättyjä liikesarjoja tuomareiden edessä. Esitettävät liikesarjat arvotaan kuhunkin kilpailuun ja sarjaan erikseen. Kilpasarjat on jaettu ikäryhmiin ja kilpailla voi yksilö-, pari- (yksi nainen ja yksi mies) sekä ryhmäsarjoissa (kolme naista tai kolme miestä). Tuomarit arvioivat esitysten teknistä puhtautta (accuracy) ja esityksen uskottavuutta (presentation). Pisteissä teknisen puhtauden osuus on 40% ja esityksen 60%. Kilpailen mahdollisuuksien mukaan kaikissa kolmessa sarjassa.

Saavutuksiani:

1. 2017 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut: 1. yli 30 v. naisten ryhmät
2. 2017 Euroopan mestaruuskilpailut: 2. yli 30 v. naisten ryhmä
3. 2016 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut: 1. yli 30 v. naisten ryhmät
4. 2016 Maailman mestaruuskilpailut: 3. yli 30 v. naisten ryhmä
5. 2015 Euroopan mestaruuskilpailut: 3. yli 30 v. naisten ryhmä

Suurimpia saavutuksia kilpailijaurallani tähän mennessä on vuoden 2016 syyskuussa Poomsaen Maailman mestaruuskilpailuista yli 30 vuotiaiden naisten ryhmäsarjasta voitettu pronssi sekä vuoden 2015 kesäkuussa Poomsaen Euroopan mestaruuskilpailuissa yli 30 vuotiaiden naisten ryhmäsarjassa voitettu pronssi.

Lisäksi olen voittanut Pohjoismaiden mestaruuksia sekä yksilö- että ryhmäsarjassa, minulla on useita Euroopan A-class mitaleita eri sarjoista ja olen edustanut Suomea maajoukkueessa sekä Maailman mestaruuskilpailuissa ryhmäsarjassa että Euroopan mestaruuskilpailuissa niin yksilö, pari-, kuin ryhmäsarjoissa.

Liikesarjakilpailuissa sarjat jaetaan iän mukaan ja painoluokkia ei ole. Ruokavaliolla on kuitenkin erittäin suuri rooli, sillä jos ruokavalio ei ole kunnossa, ei jaksa treenata ja ei palaudu kunnolla. Olen itse hionut sopivaa ruokavaliota itselleni oikeastaan testaamalla erilaisia vaihtoehtoja. Käytännössä pyrin syömään mahdollisimman säännöllisesti, monipuolisesti ja terveellisesti eli ruokavalion puhtaudella on minulle suuri merkitys. Kroppa kertoo kyllä aika nopeasti, mikä sopii ja mikä ei. Sen kertomia viestejä ja tuntemuksia kun pitää koko ajan kuunnella jotta huipputasolla terveenä urheileminen onnistuisi. Myös ammatin tuomasta tietotaidosta on ollut erittäin suuri apu. Työnkuvaani kuuluu mm. diabeteshoitajana (tyypin 2 diabeetikot) toimiminen ja painonhallintaryhmien ohjaus. Näen siis myös potilastyössä ruokavalion konkreettisen merkityksen.

Triinin suosikit

  1. Erilaiset pähkinät. Pähkinöistä saa vitamiineja ja kivennäisaineita, hyviä rasvoja sekä proteiinia. Niitä on helppo ottaa evääksi ja erityisesti kisareissuilla ne säilyvät loistavasti myös silloin, kun ei ole kylmäsäilytysmahdollisuutta.
  2. Viherjauhe. Tukee loistavasti immuniteettia antioksidanttien avulla. Sen jälkeen kun lisäsin viherjauheen osaksi päivittäistä ruokavaliota, olen ollut selvästi vähemmän flunssassa kuin aiemmin
  3. Raakasuklaa. Ihanan suussasulaava herkku ja vielä terveellinenkin, sillä raakasuklaa sisältää suuren määrän antioksidantteja ja flavonoideja
×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.