Tiia Nyyssönen

Olen Tiia ja rakastan herkuttelua. Keliakia on aikanaan antanut kimmokkeen valmistaa itse herkkuni ja myöhemmin hoidin aikuisiän aknea luontaisesti ruokavaliomuutoksella jättäen matkasta lehmänmaitotuotteet, valkoisen sokerin, väri – sekä lisäaineet ja innostuin samalla myös raakaleivonnasta. Raakakakkujen ympärille rakensin oman yrityksen ja nyt vajaa kolme vuotta olen päivittäin työskennellyt niiden parissa. Kakkujani on voinut maistella useissa eri kahviloissa ympäri Helsinkiä, ekokauppa Ruohonjuuressa sekä muutamassa muussa hyvinvointialan myymälässä.

Tällä hetkellä olen tahtonut rauhoittaa tekemiseni pelkästään yksityisiin tilauksiin ja toteutankin viikottain kustomoituja juhlakakkuja erilaisiin juhlaviin tilaisuuksiin, sekä arjenjuhlaan. Minulle jokainen asiakas on tärkeä ja tahdon aina tietää, mihin tilaisuuteen kakku on tulossa ja ketkä siitä syövät. Yksikään kakku ei ole kuin toinen. Aivan kuten asiakkaatkin ovat yksilöitä, niin kakutkin.

Olen myös saanut ilon jakaa oppejani järjestämieni kakkupajojen kautta livenä, kuin verkossakin tapahtuneen opetuksen kautta. Minusta on ihanaa, kuinka niin moni on kiinnostunut terveellisemmästä tavasta herkutella ja samalla oivaltaneet, kuinka ne hellivät aisteja ja makuhermoja aivan erilailla, sillä raaka -aineet ovat aina mahdollismman puhtaita, ravinteikkaita ja parasta laatuaan.

Raakaleivonnan lisäksi toteutan myös kypsennettyjä, gluteenittomia ja vegaanisia täytekakkuja, sekä muita herkkuja. Allergiaystävällinen leivonta on ollut jo vuosia sydämelläni ja minusta on tärkeää, että jokaisen olisi mahdollisuus voida herkutella allergioista ja ruoka-ainerajoitteistaan huolimatta. Herkuttelu on jokaisen oikeus. Pienen erityislapsen äitinä erityisesti lasten herkuttelu puhuttelee minua ja rakastan valmistaa herkkuja näihin pieniin suihin samalla tietäen niiden tekevän hyvää kielelle, niin myös mielellekin.

Itse noudatan ehdottomasti gluteenitonta ruokavaliota ja välttelen myös suurien prosessien läpikäyneitä maitotuotteita, sekä valkoista sokeria. Pyrin syömään aina puhtaasti. Liian totinen en ruokailunkaan suhteen silti ole ja jos on muuten peruspilarit kunnoossa, niin poikkeukset ei silloin tällöin pienissä määrin haittaa. Lihan syönti on kuitenkin selkeästi vähenemään päin, sillä se miten sen huomaa kuormittavan myös kehoa, se kuormittaa myös suuresti ympäristöämme ja tämä aihe selkeästi nousee kokoajan enenvissä määrin sydämelleni.

Tiian suosikit

Keittiöstäni löytyy Foodinin putelia ja purnukkaa ihan joka lähtöön ja iloitsen valtavasti, että aikanani ne on sinne löytäneet tiensä ja jos minusta on kiinni, niin siellä pysyvätkin.  Tuotteita on todella vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta viisi eniten käyttämääni tuotetta on:

  1. KookosmannaIhanaa samettia sussaa! Soveltuu suolaiseen, sekä makeaan herkutteluun. Smoothie -pohjana, sekä kookoskerman tavoin kastikkeinakin ruoanvalmistuksessa. Täydellinen kerman korvike!
  2. Viherjauhe. Jokapäiväiseen käynnistymiseen ja puhdistumiseen juon aamuisin viherjuoman sisältäen viherjauhetta ja sitruunamehua.
  3. Pähkinät. Sellaisenaan, jauheena, sekä tahnoina. Lukemattomia eri käyttötapoja puhumattakaan ravinteista ja hyvistä rasvoista. Todellista aivo-, sekä aistiruokaa.
  4. Milk 52% Raakasuklaarouhe. Mieletön pelastus pikaisen suklaan valmistukseen ja kakunkoristeluihin! Herkkua myös sellaisenaan!
  5. Foodinin erilaiset jauhot. Jokaisella oma tapansa toimia ja täydellisiä jokainen gluteenittomaan ruokavalioon. Käytän niitä suolaiseen, sekä makeaan leivontaan.
×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.