Foodinin Tarina

Keitä me olemme?

Foodin on jyväskyläläinen perheyritys, joka on maahantuonut ja valmistanut luomuelintarvikkeita jo vuodesta 2009.

Valikoimassamme on lähes 200 eri raaka-ainetta aina vaikuttavimmista yrteistä proteiineihin ja viljoihin. Kaikki tuotteemme ja koko tuotantoketjumme ovat täysin gluteenittomia.
Toimintamme kulmakiviä ovat raaka-aineiden laatu, puhtaus, aitous, sekä eettisyys ja kestävä kehitys.

Vierailemme vuosittain viljelijöidemme ja tuottajiemme luona, sekä teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa.
Teemme yhteistyötä valikoitujen pienien viljelijäyhteisöjen kanssa tukeaksemme kestävää kehitystä ja ollaksemme varmoja tuotteiden alkuperästä, laadusta, sekä viljelijöiden ja ympäristön hyvinvoinnista. Pienet viljelijäyhteisöt tekevät yhdessä töitä, tukevat toinen toisiaan ja saavat sen kautta reilun korvauksen tekemästään työstä.
Foodinin tuotteet löydät parhaiten terveys- ja luontaistuotekaupoista.

Ympäristöystävälliset toimintamallit ovat pohja laadukkaille raaka-aineille.
Viljely ilman teho- tai torjunta-aineita pitää ympäristön ja raaka-aineet puhtaina.

Miten valitsemme raaka-aineemme?

Valitsemme viljelijämme, toimittajamme ja muut kumppanimme tarkoin. Pidämme heidän kanssaan tiivistä yhteyttä, pyydämme tasaisin väliajoin eri dokumentteja tuotantoon liittyvissä asioissa, tapaamme heitä alan tapahtumissa ympäri maailman ja mahdollisuuksien mukaan vierailemme aika-ajoin paikan päällä heidän luonaan.

Raaka-aineemme tutkii aina kolmas taho ennen sen tilaamista ja saapumista varastoomme. Luottamukselliset välit kumppaniimme ja hänen toimintatapoihinsa luodaan ja rakennetaan kauan ennen raaka-aineiden tilaamista, jolloin riski heikkolaatuisesta raaka-aineesta on olematon.

Jokaisesta raaka-aine-erästämme on saatavilla puhtaustodistus.

Miten eettisyys, sosiaalinen ja yhteiskunnallinen vastuu näkyy toiminnassamme?

Teemme yhteistyötä valikoitujen pienien viljelijäyhteisöjen kanssa paitsi hyvien raaka-aineiden vuoksi, myös tukeaksemme kestävää kehitystä ja ollaksemme varmoja viljelijöiden ja ympäristön hyvinvoinnista.
Teemme yhteistyötä tahojen kanssa, jotka mahdollistavat viljelijöille riittävän toimeentulon ja korvauksen työstään, inhimilliset työolot- ja ajat sekä pitävät huolta myös ympäristöstä. Tästä esimerkkinä Itävaltalainen kumppanimme, joka kerää ympäriltään pienemmiltä viljelijöitä sadon ja maksaa siitä reilun korvauksen. He myös käyttävät toiminnassaan uusiutuvaa vesivoimaa, joten heidän hiilijalanjälkensä on 0.

Tietyt sertifikaatit ovat myös tae hyvälle toiminnalle. Esimerkiksi kaakaonibsimme ovat viljelty kestävän kehityksen mukaisesti, viljelijät saavat reilun korvauksen viljelemästään kaakaosta, sekä viljely tukee metsien rehevöittymistä ja sademetsän uusiutumista. Nämä asiat takaa UTZ, RainForest Alliance sertifikaatit.

sertifikaatit

Nyt valikoimassamme on myös suomen ensimmäinen sertifioitu reilun kaupan kookosöljy.
Koko pakkaustoimintamme sekä raaka-aineiden jatkojalostus tapahtuu yksinomaan Suomessa, omissa tiloissamme Jyväskylässä. Näin luomme työpaikkoja kotimaahamme ja kotikaupunkiimme, sinne mistä Foodin on alunperinkin lähtöisin.

 

Toteuttaessamme itse pakkaustoiminnan ja myös osan valmistuksesta on kontrolli laadusta ensiluokkaista. Tarjoamme myös työpaikkoja terveydellisistä tai muista syistä johtuen heikommassa työasemassa oleville henkilöille. Foodinin erinomainen hinta-laatusuhde on pitkän työn, tietotaidon ja hyvien kauppatapojen tulos.

Korkea hinta ei ole tae laadusta mikäli toimintaa ei tunneta. Myöskään alhainen hinta ei ole tae epälaadusta vaan parhaimmassa tapauksessa se kertoo ammattitaitoisesta työstä ja tiedosta, jota ei voi rahalla ostaa.

Foodin tarjoaa eettisesti tuotettua puhdasta ja ravinteikasta ruokaa sinun, yhteisen ympäristön, sekä viljelijöidemme paremman huomisen hyväksi.

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.