STONE GROUND -MENETELMÄ TUOREUDEN TAKUUNA

Valikoimastamme löytyy yli 10 erilaista tehtaamme kivimyllyssä valmistettua pähkinöistä ja siemenistä valmistettua levitettä ja tahnaa. Lisäksi kaikki raakasuklaamme valmistetaan samalla menetelmällä. Tärkeimmät periaatteet satoja vuosia vanhassa stone ground- eli kivimyllymenetelmässä ovat matala lämpötila, huolellinen ja hellävarainen valmistus sekä tuoreet raaka-aineet.

MIKÄ ON STONE GROUND -MENETELMÄ?

Stone Ground on vuosisatoja vanha Intiasta lähtöisin oleva valmistusmenetelmä, jossa raskaita myllynkiviä on käytetty jauhamaan mm. viljoja jauhoiksi. Teollisuuden kehityttyä vanhasta ja hyvästä menetelmästä on kehitetty nykypäivään sopiva muoto, jota mekin Jyväskylän tehtaallamme käytämme useiden tuotteiden valmistuksessa.

TÄYTELÄISTEN TAHNOJEN JA SUKLAIDEN SALAISUUS

Valikoimastamme löytyy yli 10 erilaista tehtaamme kivimyllyssä valmistettua levitettä ja tahnaa, sekä lisäksi kaikki raakasuklaamme valmistetaan samalla menetelmällä. Tärkeimmät periaatteet stone ground -menetelmässä ovat matala lämpötila, huolellinen ja hellävarainen valmistus sekä tuoreet raaka-aineet. 

Pitkä, kahdesta kolmeen vuorokauden valmistusaika ja alle 42°C lämpötila koko valmistusprosessin ajan pitävät huolen siitä, että valmistuva tahna tai massa pysyy raakana. Näin kaikki raaka-aineiden tärkeät ravinteet ja entsyymit säilyvät tallella lopputuotteeseen ja asiakkaamme lautaselle asti. Myös tahnojen samettinen pehmeys ja suussasulava koostumus ovat hellävaraisen kivimylly-käsittelyn lopputulosta.

VALMISTUS ON PITKÄJÄNTEISTÄ JA TARKKUUTTA VAATIVAA

Stone ground -mestarimme Sanna on työskennellyt Foodinin tehtaalla kahden vuoden ajan. Oppinsa hän sai aloittaessaan Lasselta ja nimeääkin yhdessä tekemisen ja toisten auttamisen Foodin-tiimin suurimmiksi vahvuuksiksi. Sanna on saanut vaikuttaa omaan työnkuvaansa alusta asti. Hän rakastaa kehittää tuotannon toimintoja ja hehkuttaa, kuinka mahtavaa on kun Foodin-valikoima laajenee jatkuvasti – ja kuinka sen myötä työssä on jatkuvasti uutta opittavaa. 

Sanna aloittaa kahdesta kolmeen vuorokautta kestävän tahnan, levitteen tai suklaamassan valmistusprosessin mittaamalla oikean määrän raaka-aineita suureen metalliseen myllyyn. Massan tai tahnan ensimmäisen valmistusvuorokauden aikana raaka-ainetta lisätään myllyyn pieniä määriä kerrallaan niin, että päivän päätteeksi mylly sisältää yhden myllyllisen valmistukseen käytettävän maksimimäärän raaka-ainetta. 

Jos kyseessä on yhtä pähkinää tai siementä sisältävä tahna, on mittaaminen hyvin yksinkertaista. Myllyyn lisätään ainoastaan tätä yhtä raaka-ainetta. Jos taas kyseessä on esimerkiksi makusuklaan valmistus, lisätään pääraaka-aineen joukkoon myös makuelementtejä, kuten marjoja, yrttejä tai muita mausteita. Näitä ovat mm. kuivatut marjat ja hedelmät, kahvi, minttu tai flow-suklaan erilaiset adaptogeenit ja kurkuma. Sanna kertoo muutamalla makusuklaalla olevan hieman pidempi valmistusaika, ne ovat mustikka- ja piparkakkusuklaa.

Myllyn jättimäiset myllynkivet jauhavat massaa kahdesta kolmeen vuorokautta. Raskas jauhamisliike nostaa lämpötilaa valmistuksen aikana muutamalla asteella, mutta ei kuitenkaan koskaan yli 42 asteen, jolloin tuote säilyy varmasti raakana ja laadukkaana. Samaan aikaan tehtaalla jauhaa useita myllyjä, joissa saattaa olla useitakin eri tuotteita samanaikaisessa valmistuksessa.

Sannan työnkuvaan kuuluu myös tuotteiden maistaminen. Sillä varmistetaan tahnan toivotunlainen koostumus ja maku. Esimerkiksi muutama karvaamman makuinen yksilö manteleissa (ei karvasmanteli) voi pilata koko erän. Mieluisimpia maisteltavia Sannan makuun ovat cashewtahna sekä suklaamassat. Kivaa vaihtelua Sannan makunystyröille tuovat erilaiset makusuklaat. Lempitahnakseen Sanna nimeää cashewtahnan sekä suklaista Foodinin sinisen (Coconut Milk), joka on kookoksella maustettu 41% suussasulava raakasuklaa ja yksi Foodinin suosituimmista suklaista.

Suositut tahnat lähtevät matkalleen kaupan hyllyihin pian purkituksen jälkeen. Tällä hetkellä tahnojamme myyvät mm. Ruohonjuuret, valikoidut K-ryhmän kaupat sekä muutamat Life-myymälät. Löydät tahnat myös verkkokaupastamme >>

Vege shepherd’s pie

Vege shepherd’s pie

"Perinteinen shepherd's pie herkullisena kasvisversiona. Reseptin on luonut Annekatariina - hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista." ANNOKSIA 6 kpl...

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.