Omena-raakapiiras on herkullinen ja ravinteikas raakapiiras, joka maistuu hyvältä erityisesti syksyllä tuoreista kotimaisista omenista valmistettuna. Resepti on hyvinvointikirjailija Aino Mäkelän ja raakakakkuleipuri Tiia Räsäsen käsialaa.

POHJA

2 dl tiikeripähkinäjauhetta
10 Foodin Medjool-taatelia
raastettu omena
1,5 rkl Foodin kookosmannaa
2 tl Foodin Ceylonkanelia
2 tl Foodin Kardemummaa, jauhettuna
2 tl Foodin Bourbonvaniljaa
1 dl Foodin Mulperimarjoja
ripaus Foodin Merisuolaa

TÄYTE

1 avokado
1 dl Foodin kookosmannaa + 1 dl vettä
2 omenaa
1 rkl Foodin psylliumkuitua
2 rkl Foodin Tocoa
1 rkl Foodin Lcumaa
30 g Foodin Raakakaakaovoita
3 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
½ punttia sitruunamelissaa
2 tl Foodin Bourbonvaniljaa
1 dl Foodin Mulperimarjoja
ripaus Foodin Merisuolaa

KANELITAHNA

6 Foodin Medjool-taatelia
1 dl vettä
1 rkl Foodin Ceylonkanelia

OMENAMURU

2 rkl pohjamassaa
1 rkl kanelitahnaa
0,5 dl Foodin Mulperimarjojen murua
2 tl Foodin Ceylonkanelia
kuutioitu omena

ANNOS

6 annosta

VALMISTUSAIKA

45 minuuttia

Vegaaninen, tuore, raaka, gluteeniton

VALMISTUSOHJE

POHJA

Laita tiikeripähkinäjauhe, mulperit, kivettömät taalit, kookosmanna ja mausteet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, tiiviiksi massaksi.

Raasta omena ja lisää se pohjamassan joukkoon nesteineen, sekoita pohjamassa tasaiseksi.

Ota pohjamassasta 2 rkl kulhoon omenamurun valmistusta varten

Painele pohja kakkuvuokaan piirakkapohjan tavoin muodostaen korkeat reunat

TÄYTE

VALMISTELUT: Hienonna kaakaovoi ja laita se vesihauteeseen sulamaan.

Aloita valmistamalla kookoskerma blendaamalla kookosmanna ja vesi keskenään.

Lisää blenderiin avokado ja omenaa sekä psyllium, sekoita tasaiseksi

Lisää seuraavaksi mausteet toco, lucuma, hunaja ja puristettu sitruunan mehu, sekoita tasaiseksi

Lisää viimeiseksi blenderiin sulanut kaakaovoi sekä sitruunamelissa ja sekoita

Tarkista maku! Levitä täyte yhdessä kanelitahnan kanssa piirakkapohjan päälle

KANELITAHNA

Mittaa vesi ja laita kivettömät taatelit sekä kaneli korkeaan kulhoon, surauta sauvasekoittimella tasaiseksi

Nosta 1 rkl kanelitahnaa omenamurun valmistusta varten

Levitä kanelitahnaa yhdessä täytteen kanssa piirakkapohjan päälle

OMENAMURU

Sekoita pohjamassa, kanelitahna ja kaneli tasaiseksi

Lisää joukkoon mulperin murut ja kuutioitu omena, sekoita tasaiseksi

Lisää omenamuru tasaisesti täytteiden päälle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *