Kookoksen Tarina

Foodinin kookospähkinät viljellään Filippiinien aurinkoisilla saarilla eteläosassa. Kookoksen viljely on ollut iso osa Filippiiniläisten perheiden elämää jo pitkän ajan. He ovat tehneet siitä itselleen kookosmaitoa ja -öljyä sekä jotkut ovat voineet kuivattaa kookoksen lihaa, jota he ovat käyttäneet ruoanlaitossa.

Kookospähkinöiden keräys alkaa yleensä 12kk ikäisinä, jolloin pähkinät kerätään käsin puista ja kuljetetaan käsiteltäväksi puhveleita hyödyntäen. Kookokset käsitellään 24 tunnin sisällä keräämisestä, jolloin ne rikotaan ja kuoritaan, jonka jälkeen pähkinät pestään ja käydään käsin läpi, josta hyvälaatuiset kookokset jatkavat matkaansa kylmäpuristimelle.

Kookosöljy puristetaan mekaanisesti kylmäpuristusmenetelmää käyttäen, jolloin kookoksen hieno maku ja raikkaus säilyy. Nopea käsittely takaa sen, että maku on raikas ja tuore.

Kookosjauho valmistetaan kylmäpuristamalla kookoslihasta neitsytkookosöljy, jonka jälkeen lihasta jäänyt puristusmassa kuivataan ja jauhetaan hienoksi jauhoksi.

Kookoshiutaleet ja lastut tehdään kookoksen lihasta, jolloin kookokset rikotaan ja kuoritaan, jonka jälkeen siitä tehdään joko hiutaleita tai lastua ja ne kuivataan koneellsesti useimmiten 36-48h ajan.

Kookossokerimme viljellään Indonesiassa Jaavan itäosassa, jossa sitä valmistaa sadat perheviljelijät.

Alkuperä

 

Foodinin kookostuotteet viljellään Filippiinien eteläisillä saarilla paitsi kookossokeri, joka viljellään Indonesiassa. Filippiineillä kookoksia kasvaa paljon luonnonvaraisena ja viljely tapahtuu luonnollisesti luonnon kiertokulkua kunnioittaen.

Kookosöljymme valmistetaan ainoastaan tuoreista, käsin kerätyistä kookospähkinöistä, jotka puristetaan 1-2 tunnin sisällä keräämisestä. Kookosjauhomme valmistetaan öljyn puristuksesta jäljellejääneestä kookoksenlihamassasta, joka kuivataan ja jauhetaan hienoksi jauhoksi. Myös kookoshiutaleet ja -lastut valmistetaan tuoreesta kookoksenlihasta, joka ensin kuivataan ja sen jälkeen pilkotaan hienommaksi. Kookostuotteidemme käsittelyy alle 42°C jolloin ne pysyvät raakana säilyttäen kaikki tärkeät ravinteet.

Käsittely

 

Kookospähkinöiden keräys alkaa yleensä 12kk ikäisinä, jolloin pähkinät kerätään käsin puista ja kuljetetaan käsiteltäväksi puhveleita hyödyntäen. Kookokset käsitellään 24 tunnin sisällä keräämisestä, jolloin ne rikotaan ja kuoritaan, jonka jälkeen pähkinät pestään ja käydään käsin läpi, josta hyvälaatuiset kookokset jatkavat matkaansa kylmäpuristimelle.

Kookosöljy puristetaan mekaanisesti kylmäpuristusmenetelmää käyttäen, jolloin kookoksen hieno maku ja raikkaus säilyy. Nopea käsittely takaa sen, että maku on raikas ja tuore.

Valmistus

 

Neitsytkookosöljy valmistetaan pesemällä parhaimmat kookospähkinät kylmäpuristusta varten, jonka jälkeen kookoslihasta jää jäljelle neitsytkookosöljy sekä puristusmassa, joka kuivataan ja jauhetaan hienoksi kookosjauhoksi, jossa on runsaasti kuitua ja proteiinia.

Kookoshiutaleet ja lastut tehdään kookoksen lihasta, jolloin kookokset rikotaan ja kuoritaan, jonka jälkeen siitä tehdään joko hiutaleita tai lastua ja ne kuivataan koneellsesti useimmiten 36-48h ajan.

Kookosmanna on kookoksenlihasta valmistettua kookossosetta. Valmistamme tuotteen itse kaksi vuorokautta kivimyllyssä pyörittäen, jolloin lopputulos on samettisen pehmeä ja maku erinomaisen maukas. Valmistusmenetelmässä, raaka-aineen tuoreudessa sekä monipuolisuudessa on tämänhittituotteen salaisuus.

Reseptit

Kurkumalatte

"Nopeasti valmistuma, kermaisen täyteläinen kurkumalatte tarjoaa annoksen kehollemme tärkeitä antioksidantteja herkullisessa muodossa! Reseptin on luonut ravitsemusta opiskeleva hyvinvointikirjailija ja bloggaaja Aino Mäkelä, jolle terveellinen ja ravitseva ruoka on...

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.