Värikäs ja ravitseva paella tarjoillaan rennosti suoraan pannulta. Paella valmistetaan Foodinin mustasta riisistä, joka yhdessä värikkäiden kasvisten ja mausteiden kanssa haudutetaan maukkaaksi ateriaksi. Paellan makumaailmaan sopii upeasti uunissa paahdetut tomaatit ja valkosipuli. Keväiseen paellaan voi paahtaa myös parsaa. 

AINESOSAT

n. 250 g kirsikkatomaatteja
2-4 valkosipulinkynttä kuoressaan
1 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
1 sipuli
200 g paprikaa
100 g vihreitä papuja
3 rkl Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
¼ tl sahramia tai 1/2 tl Foodinin kurkumajauhetta
1 tl Foodinin oreganoa
1 tl Foodinin rosmariinia
1 tl savupaprikajauhetta
¼ tl Foodinin chilijauhetta
3 dl (240 g) Foodinin mustaa riisiä
650 ml kasvislientä (650 ml vettä, johon on sekoitettu 1 kasvisliemikuutio)
n.150 g artisokan sydämiä öljyssä, öljy valutettuna pois
pieniä kapriksia maun mukaan
Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Nippu parsaa
Foodinin Extra Virgin oliiviöljyä
Foodinin hienoa Himalajan kristallisuolaa
Foodinin sitruunamehua 

VALMISTUSOHJE

Lämmitä uuni 150 asteeseen.  

Aseta uunivuokaan kirsikkatomaatit ja valkosipulinkynnet kuorineen. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa. Paahda uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes tomaatit ja valkosipulit ovat selvästi paahtuneet. 

Pilko sipuli pieneksi ja paprika paloiksi. Pilko vihreät pavut, jos ne ovat kovin pitkiä. 

Kuullota sipulia öljyssä parin minuutin ajan ja lisää joukkoon mausteet. Lämmitä mausteita noin minuutin verran ja lisää sitten paprikat, pavut ja musta riisi. Sekoita aineksia pannulla parin minuutin ajan. 

Kaada kasvisten ja riisin joukkoon kasvisliemi ja kiehauta seos. Anna kuplia pienellä lämmöllä 20 minuuttia ilman kantta.  

Lisää joukkoon artisokan sydämet, sekoita kevyesti ja laita kansi päälle. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä 20 minuuttia. 

Kun tomaatit ja valkosipulit ovat paahtuneet ja paella on hautunut, sekoita puolet tomaateista paellan joukkoon. Purista valkosipulit kuorestaan paellan joukkoon ja murskaa niitä hieman samalla sekoittaen, jotta ne maustavat paellaa tasaisemmin. 

Ota lämpö pois, ja anna paellan vielä hautua liedellä 10 minuuttia kannen alla. 

Paahda tällä välin pannulla parsat. Napsauta parsan varret poikki, laita paksu varsi sivuun ja käytä vain ohuemmat parsan päät. Pilko päät pariin kolmeen osaan varren pituudesta riippuen ja paahda niitä öljyssä muutaman minuutin ajan. Ripottele suolaa ja sitruunamehua päälle. 

Kun paella on valmis, koristele se jäljelle jääneillä tomaateilla sekä paahdetulla parsalla. Ripottele paellan päälle vielä kapriksia mausteeksi. 

POIMI AINEKSET SUORAAN VERKKOKAUPASTAMME

Varasto loppu
3,29 
1,89 
Lisää ostoskoriin
Varasto loppu
14,49 

Kaikki tuotteet

Rosmariini, Luomu 40g

3,95 
Lisää ostoskoriin

Kaikki tuotteet

Musta riisi, luomu 500g

4,79 
Lisää ostoskoriin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinulla ei ole vielä tuotteita toivelistalla. Jos haluat tallentaa tuotteen toivelistallesi klikkaa sen kohdalla näkyvää sydänkuvaketta.

Toivelista