Karjalanpiirakat

mennessä elo 23, 2016Jauhot ja kuidut, Reseptit0 Kommenttia

“Perinteiset karjalanpiirakat Foodinin twistillä: gluteenittomina ja maidottomina sekä entistä ravinteikkaampana. Reseptin on luonut ravitsemusta opiskeleva hyvinvointikirjailija ja bloggaaja Aino Mäkelä, jolle terveellinen ja ravitseva ruoka on intohimo.”
ANNOKSIA
10-15 kpl
Valmistusaika
60 Min
(Vegaaninen)
Maidoton
Gluteeniton

 

Ainekset
Pohja
2 dl kylmää vettä
2 tl psylliumia
1/2 tl hienoa merisuolaa
3-4 dl tattarijauhoja
Täyte
3 dl kvinoaa
ripaus suolaa
4 rkl kookosmannaa
Valmistusohje

Pohja

  1. Sekoita ensin keskenään psyllium, suola ja vesi. Anna seisoa hetken aikaa, jotta psyllium turpoaa.
  2. Lisää sen jälkeen joukkoon tattarijauhot ja sekoita huolella. Vaivaa taikinaa kädellä niin, että se on napakkaa ja irtoaa vaivatta kulhon reunoilta.
  3. Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa se tasaisen kokoisiksi paloiksi. Kauli tai pyörittele käsissä taikinapaloista ohuita, soikion muotoisia levyjä ja nosta ne leivinpaperin päälle.

Täyte

  1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan kypsäksi.
  2. Lisää valmiin kvinoan joukkoon suolaa ja kookosmanna – sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä taikinakuoren valmistuksen ajan.
  3. Lisää soikion keskelle kvinoaa ja rypytä piirakat kauniiksi.
  4. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-20minuutin ajan.
  5. Voitele lämpimät piirakat joko gheellä tai kookosöljyllä.

 

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.