CEYLONINKANELI – HERKULLINEN LISÄ LEIVONTAAN JA ITÄMAISEEN RUOANLAITTOON
Kaneli on yksi ihmiskunnan historian vanhimmista ja kautta aikain arvostetuimmista mausteista. Kanelin tasainen suosio makeiden herkkujen maustajana säilyy edelleen ja esimerkiksi Aasiassa kaneli ja erityisesti ceyloninkaneli on keskeisessä asemassa kaikessa ruoanlaitossa.
Ceylon-kanelia on kehuttu maultaan ylivoimaiseksi, eikä ihme, sillä sen syvä, täyteläinen ja mausteinen maku hurmaa niin makeiden leivonnaisten kuin suolaisten patojenkin seassa.
Foodinin Sri Lankasta kotoisin olevaa laadukasta ceylon-kanelia voit nauttia ilman huolta maksalle haitallisesta kumariinista. Käytä kanelia leivonnassa – lisää ripaus kakku- ja piirakkataikinoihin, kuorrutteisiin, lettuihin, pulliin ja marjapaistoksiin. Esimerkiksi syksyinen omenapaistos saa täydellisen loppusilauksen ceylon-kanelista. Ceyloninkaneli on herkullinen lisä myös lämpimiin juomiin kuten kaakaoon ja kurkumalatteen, ja sitä voi sekoittaa myös teen tai kahvin joukkoon. Suolaisessa ruoanlaitossa kaneli on parhaimmillaan pitkään hautuvissa itämaisissa ja välimerellisissä pataruoissa ja kastikkeissa sekä kasvissosekeitoissa. Se sopii myös erinomaisesti marinadeihin yhdessä tulisten ja suolaisten mausteiden kanssa.
Säilytä ceylon-kaneli kuivassa ja viileässä, niin saat siitä makua mahdollisimman pitkäksi aikaa!
Pakattu tehtaassa jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä), manteleita, seesaminsiemeniä, maitoproteiinia ja gluteenitonta kauraa.
Juuso (varmistettu kirjoittaja) –
Miellyttävä tuoksu, laadukkaan tuntuista, pehmeän makuista. Eikä sisällä kumariinia. Ihanaa.