Tämä kirjoitus on sinulle, joka haluat oppia, millaiset tekijät altistavat toksisuudelle, mitä toksisuus elimistössäsi aiheuttaa, mitkä ovat yleisimpiä merkkejä toksiinien ylikuormasta ja miksi sisäinen puhdistusjärjestelmäsi tarvitsee tukea. 

Puhdas, toksiineista vapaa maailma on nykyisin vain utopia. Altistumme jatkuvasti kehoa kuormittaville myrkyille halusimmepa sitä tai emme. Lisäksi teemme päivittäin valintoja, jotka kasvattavat taakkaa entisestään; teollinen ruoka, synteettinen kosmetiikka, huonolaatuiset ruoanvalmistusvälineet, käsikauppalääkkeet, vesijohtovesi, tupakka ja muut päihteet ovat arkisia esimerkkejä toksiinien lähteistä.

Pisteenä iin-päälle kuormitamme mieltämme mm. stressaavilla ajatuksilla, negatiivisella asenteella, huolilla ja murheilla, jotka nekin vaikuttavat osaltaan kokonaisvaltaiseen terveyteemme.

Ei ihme, että alamme oireilla. Kerrytämme ylimääräisiä kiloja ja turvotusta, olemme uupuneita, sairastelemme usein, tunnemme yhä lisääntyvää herkkyyttä tavallisina pitämillemme ruoka-aineille samalla ihmetellen mm. epämääräisiä ruoansulatusongelmia, pahanhajuista hengitystä ja kukkivaa ihoa.

Ei ole kerran tai kaksi, kun olen saanut työssäni ravintovalmentajana todentaa näitä modernin elämäntavan lieveilmiöitä – ja moni niistä on aikoinaan kuulunut myös omaan oirelistaani.
Oireilu ei ole yllättävää ottaen huomioon, että toksisuus mm. vaurioittaa soluja, ärsyttää kudoksia, hidastaa elimistön luonnollisia korjaustoimintoja, laukaisee tulehdusreaktioita, rasittaa kehon puolustusjärjestelmää, estää entsyymien toimintaa, tappaa suoliston hyödyllisiä bakteereita ja vaikuttaa DNA-synteesiin.

On toki totta, että sisäinen puhdistusjärjestelmäsi huolehtii peruspuhdistuksesta eli detoksifikaatiosta miltei tauotta. Maksa, munuaiset, suolisto, iho, lymfajärjestelmä ja keuhkot tekevät päivittäin töitä, jotta mm. ruoan, veden ja ilman mukana elimistöösi kulkeutuvat toksiinit eivät kertyisi vahingoittamaan terveyttäsi. Harmillista kyllä, kumuloituva lisätaakka saa järjestelmän väsymään, eikä se selviä enää tehtävästään vaaditulla tarmokkuudella.

Nyt päästään hyviin uutisiin! Tieto jatkuvasta toksiinipommituksesta sekä siitä aiheutuvista terveyshaasteista kuulostaa ehkä lamaannuttavalta, mutta onneksi voit itse vaikuttaa siihen, kuinka ison ja minkälaisen myrkkykuorman keho ja mielesi päivittäin kohtaavat.

Lisäksi voit päästä eroon jo kerääntyneestä kuormasta ja sen aiheuttamista oireista, sekä huolehtia, että kehosi puhdistusjärjestelmä toimii tehokkaasti tästä eteenpäin.

Seuraavassa osassa pääset lukemaan, millaiset toimenpiteet puhdistavat kehoa ja miksi ihmelääkkeinä markkinoituihin detox-kuureihin on syytä suhtautua varauksella.

-Leeni Viio

Leeni Viio on hyvinvointi- ja ravintovalmentaja, joka auttaa ihmisiä löytämään aidon terveyden kestävällä tavalla.
https://www.leeniviio.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *