AIVOJA HELLIVÄT FLOW-TUOTTEET:
FLOW-KAHVI JA -RAAKASUKLAA

Uutuustuotteemme Flow-kahvi ja -raakasuklaa ovat Lasse Jalkasen ja Jaakko Halmetojan pitkän tuotekehityksen tulos, jossa maku, käytettävyys ja funktionaalisuus yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Idea tuotteista sai alkunsa kiireisen ja joskus stressaavankin arjen helpottamisesta. Keskiössä oli myös suklaan ja kahvin tuoma makunautinto, jota tuotteen kehittäjät halusivat tehostaa entisestään.

“Tykkään syödä suklaata melko paljon ja kahviakin juon useamman kupin päivässä. Näiden molempien herkkujen sekaan on helppo lisätä pientä extraa, jotka tekevät tuotteista entistäkin parempia”, kertoo Foodinin perustaja Lasse.

Flow-tuotteisiin valittiin parhaimmat raaka-aineet tehostamaan mielialaan ja aivotoimintaan vaikuttavia toimintoja. Molempien Flow-tuotteiden sisältämä Siiliorakasuute ja Chochamine auttavat buustaamaan työtehoja ja parantavat myös kognitiivisia kykyjä. 

“Kahvia juodessa voi helposti saada “kofeiiniöverit”. Tämän vuoksi lisäsimme Flow-kahviin teaniinia, joka toimii vastaparina kofeiinille. Eli kahvista saa virtaa, mutta teaniini auttaa kuitenkin pitämään homman kasassa ilman ”tärinöitä” Lasse hehkuttaa.

 Nauti kuppi kahvia tai pala raakasuklaata ja nauti niiden hyvää tekevistä vaikutuksista! 


FLOW-KAHVI

Foodin Flow -kahvin perustana toimii perulainen Reilun kaupan luomukahvi, joka paahdetaan yhteistyössä jyväskyläläisen pienpaahtimon kanssa. Joukkoon lisätään vahvaa siiliorakasuutetta (Lion’s mane), kaakaosta valmistettua Chocamine -uutetta sekä L-teaniinia. Nämä yhdisteet tukevat ja tasapainottavat kahvin piristävää vaikutusta ja auttavat keskittymään.

Chocamine-uute

Kahvin sisältämä kofeiini ja Chocaminen teobromiini stimuloivat yhdessä hitaammankin aamuherääjän diesel-koneen käyntiin. Pelkkä kaasun painaminen ei kuitenkaan auta, vaan jarrua ja kytkintä täytyy myös osata käyttää.

 

Siiliorakasuute

Siiliorakasuute eli Lion’s mane ja L-teaniini tasapainottavat ja tukevat kahvin stimuloivaa vaikutusta pitämällä huolen, ettei liiallinen kofeiinitärinä syö keskittymiskyvyn kestoa. L-teaniini toimii kahvin jarruna, joka tekee arjen mutkaisempienkin teiden ajamisesta turvallisempaa. L-teaniini toimii synergiassa kofeiinin kanssa tehostaen sen kognitiivisia efektejä. Toisaalta teaniini vähentää kahvin aikaansaamaa keskushermoston ylistimulaatiota ja tiputtaa aivojen sähköisen aktiivisuuden helpommin “Keskittynyt-FM” -taajuudelle. Siiliorakasuute on Flow -kahvisekoituksen kytkin, joka saa vaivatta oikean vaihteen silmään. HUOM. Esittelytekstin kirjoittamisessa käytettyjen metaforien määrä menee täysin Flow -kahvin hörppimisen piikkiin.

FLOW-SUKLAA

Flow-raalasuklaa on funktionaalinen tumma suklaa, joka sisältää uniikin kombinaation aivoja hierovia ravinteita. Siiliorakasuute (lion’s mane), Chocamine-uute (teobromiini) sekä vahva kurkumiini auttavat kehoa ja mieltä surffaamaan hymy kasvoilla elämän virrassa.

Huolella ja rakkaudella Jyväskylän tehtaallamme käsityönä valmistettu raakasuklaa syntyy kaksi vuorokautta hellästi kivimyllyssä jauhamalla Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja. Näitä papuja sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä. Makeutensa makunystyröitä hivelevä suklaa saa maailman kestävimmäksi makeuttajaksi tituleeratusta indonesialaisesta kookossokerista.

Tehoaineita on ripoteltu suklaan joukkoon useamman gramman verran, joten kyse ei ole pelkästään kiinnostavien raaka-aineiden “name droppailusta” 

 

Chocamine-uute

Flow -suklaa sisältää kaakaon sydän- ja verenkiertoelimistöä stimuloivaa teobromiinia. Suklaassa käytetystä Chocamine-uutteesta on myös näyttöä pienissä kliinisissä tutkimuksissa sen kognitiivisia kykyä parantavien ominaisuuksien tiimoilta. Chocamine ei sisällä merkittäviä määriä kofeiinia (< 0,5 %). 

Siiliorakasuutejauhe

Aivobuusterina suklaan kruunaa siiliorakasuutejauhe (Hericium erinaceus). Tätä Aasiassa ”leijonanharjana” (engl. Lion’s mane) tunnettua, uniikin ulkomuodon orakaslajiketta käytetään arvostettuna ruokasienenä. 

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sientä on suositeltu etenkin vatsan alueen vaivojen tasapainottamiseen ja ruoansulatuksen tehostamiseen. 90-luvun alun jälkeen Siiliorakasta on kuitenkin tutkittu tasaisella tahdilla etenkin muistiin, kognitiivisiin kykyihin ja hermoston suojaamiseen liittyvissä asetelmissa. 

Siiliorakkaan sisältämien yhdisteiden on todettu eläinkokeissa ohittavan aivoveriesteen ja stimuloivan hermosolujen uusiutumista. Ihmisillä suoritetuissa tutkimuksissa sienen on todettu parantavan kognitiivisia kykyjä placeboon verrattuna. Käytöllä on havaittu myös yleistä mielialaa kohottavia vaikutuksia. Sienen potentiaalisia toimintamekanismeja ja lääkinnällisiä mahdollisuuksia tutkitaan tällä hetkellä mm. Alzheimerin taudin ja diabeteksen ympärillä.  

 

Kurkumiini

Suklaan sisältämä vahva kurkumiini näkyy visuaalisesti suklaan värissä. Kurkumiini linkittyy ravinteena usein ensimmäisenä kivun, tulehdusten ja nivelten hoitoon – sillä on kuitenkin merkittävä vaikutus myös mielialaan ja aivotoimintaan.

YHTEYSTIEDOT

Foodin – Rawmance Oy
Alasinkatu 1-3
40320 Jyväskylä

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin 8-16
info@foodin.fi
040 648 6670

YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

Maria Huovinen
maria@foodin.fi
044 0210193
Mediamyynti vain sähköpostitse.

INTERNATIONAL CONTACTS

Lasse Jalkanen
lasse@foodin.fi
+358445300036

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.