FLOW KAAKAO – FUNKTIONAALINEN KAAKAOJUOMAJAUHE

Flow-suklaa ja -kahvi saavat rinnalleen aivotoimintaa kutkuttelevan kaakaon. Flow-kaakao on helppokäyttöinen ja uniikki sekoitus puhtaita ja aitoja raaka-aineita, joiden vaikutukset näkyvät ja tuntuvat raaka-aineluettelon lisäksi myös olotilassasi! 

Kaakaojuoma on ihanan lämmittävä, täydellisesti syksyyn sopiva juoma, jota suosittelemme lämpimäsi kokeilemaan vaihteluksi kahvin siemailun sijaan. Funktionaalinen kaakaojuoma sopii myös mainosti nautittavaksi ennen treeniä veren virtausta sekä aineenvaihduntaa tehostamaan.

Kaakaojuoman raaka-aineet funktionaalisuuden ytimessä

Flow-kaakao on funktionaalinen kaakaojuoma, joka sisältää aivojasi kutkuttelevan ja kehoa vahvistavan kombinaation aitoja raaka-aineita. Kaakaoflow syntyy maukkaan kaakaojauheen ja kookosmaitojauheen ympärille. Jauhesekoitus sisältää lisäksi supermacaa, kurkumiinia, reishiä, vahvaa siiliorakasuutetta (lion’s mane), kaakaosta valmistettua Chocamine-uutetta (teobromiini), cordyceps-uutetta sekä herkullisen sekoituksen eri maustekasveja.

Raakakaakaojauhe 

Kaakaona käytämme perulaista Criollo-kaakaosta kylmäpuristettua pehmeän makuista ja tuoksuista raakakaakaojauhetta. Raakakaakao on yksi ravinteikkaimmista raaka-aineista maapallolla ja sitä onkin jo pitkään käytetty sen energiaa ja jaksamista tuovien ominaisuuksien vuoksi. Kehitysjohtajamme Jaakko Halmetoja kuvailee raakakaakaon vaikutusaluetta sydänkeskeiseksi. Kun esimerkiksi kahvin tai teen sisältämä kofeiini stimuloi keskushermostoa, kaakaon sisältämä teobromiini puolestaan vaikuttaa sydän- ja verenkiertoelimistön alueella tasapainottaen näiden toimintoja.

Kookosmaitojauhe

Kookosmaidosta valmistettu kookosjauhe tuo Flow-kaakaon makuun kuohkeutta ja kermaisuutta. Kookosmaitojauhe sisältää kaikki kookoksen hyvää tekevät ominaisuudet: runsaasti kuituja, terveydelle hyödyllisiä puolipitkiä rasvahappoa, rautaa sekä mangaania. Kookosjauhe

Kookossokeri

Valitsimme kaakaojuomajauheen makeuttajaksi kookossokerin sen ekologisuuden ja alhaisen glygeemisen indeksin vuoksi. Pieni määrä lisättyä kookossokeria taittaa kaakaon kitkeryyttä, ja halutessasi kaakaosta vielä makeampaa, voit lisätä juomaan hunajaa, agave-siirappia tai muuta hyvää makeuttajaa. 

Maca

Kaakaon ehdoton kaveri on maca! Jo vuosisatojen ajan macaa on käytetty mm. parantamaan voimaa ja reaktiokykyä sekä tukemaan hormoonitoimintaa. Proteiinipitoinen maca sisältää myös runsaasti kalsiumia, kaliumia, jodia, rautaa, mangaania ja C-vitamiinia. Lisäsimme Flow-kaakaoon astetta vahvempaa perulaista supermacaa, joka sisältää kolmea eri maca-lajiketta: mustaa, punaista ja keltaista macaa.

Kaakaojuoma sisältää seuraavia flowta tukevia raaka-aineita


Reishi

Antistimulanttina toimiva reishi eli lakkakääpä on kiinalaisessakin lääketieteessä tunnettu keskushermostoa rauhoittavien vaikutustensa ansiosta. Kehoa kokonaisvaltaisesti tasapainottava reishi vaikuttaa myös tulehdusta rauhoittavasti sekä verensokeria tasaavasti.


Cordyceps

Cordyceps eli kiinanloisikka on historian aikana tunnettu klassinen yrtti, joka vaikuttaa erityIsesti keuhkojen alueella tukien mm. hapenottokykyä. Adaptogeeninä toimiva cordyceps tukee vastustuskykyä, nostaa energiatasoja ja tukee kehoa vaativissakin olosuhteissa.


Teobromiini

Teobromiini on kaakaosta saatava alkaloidi, joka on kasveissa esiintyvä typpipitoinen ja emäksinen, elimistön toimintoihin vaikuttava orgaaninen yhdiste. Teobromiinia onkin käytetty vuosien ajan mm. sydän- ja yskänlääkkeenä eri puolilla maailmaa. Se vaikuttaa elimistössämme samankaltaisesti piristäen kuin esimerkiksi kofeiini, vaikkakin hieman maltillisemmin.


Kurkumiini 

Kurkumiini tunnetaan parhaiten sen tulehdusta sekä niveliä hoitavien ominaisuuksiensa vuoksi. Lisäksi tutkimusten mukaan kurkuman on todettu vaikuttavan aivojen toimintaan ja mielialaan sekä rauhoittavan aivojen tulehdusta. Tuotekehityksestämme vastaava Jaakko Halmetoja nimeää kurkuman älylääkkeeksi, jota hän itsekin käyttää tulehduslääkkeenä ja aivojensa hyvinvoinnin tukena.


Siiliorakasuute

Vatsan alueen haasteiden tasapainottamiseen ja ruoansulatuksen tehostamiseen kiinalaisessa lääketieteessä käytettyä Siiliorakasuutetta (Lion´s mane) on tutkittu myös muistiin, kognitiivisiin kykyihin ja hermoston suojaamiseen liittyen. Erilaisissa testeissä Siiliorakasuutteen sisältämien yhdisteiden on todettu kohottavan mielialaa, stimuloivan hermosolujen uusiutumista sekä parantavan kognitiivisia kykyjä placeboon verrattuna. Sienen potentiaalisia toimintamekanismeja ja lääkinnällisiä mahdollisuuksia tutkitaan tällä hetkellä myös mm. Alzheimerin taudin ja diabeteksen ympärillä. 

Mausteet viimeistelevät aidon ja herkullisen makumaailman

Valitsimme kaakaojauhesekoitukseen makumaailmaa tasoittavia mausteita, jotka sopivat erinomaisesti etenkin lämpimiin juomiin. Ceyloninkaneli on erittäin antioksidanttipitoinen mauste, joka muun muassa tasapainottaa verensokeria. Hyvälaatuinen ceyloninkaneli sisältää vain hivenen maksalle haitallista kumariinia, minkä vuoksi sitä on turvallista käyttää lastenkin ruokien ja juomien maustamisessa. Lisäksi kaakaojauheeseen lisättiin kardemummaa, lakritsiuutetta, vaniljaa ja ripaus merisuolaa, joka potensoi makuja ja tasapainottaa makumaailmaa. 

Valmista funktionaalinen kaakaojuoma näin

Valmista kaakaojuoma sekoittamalla 2 rkl kaakaojauhetta valitsemaasi 2-3 dl lämpimään kasvimaitoon tai veteen. Maista ensin ja makeuta tarvittaessa esimerkiksi hunajalla tai agavesiirapilla. Jauhe sekoittuu parhaiten maidonvaahdottimella, sauvasekoittimella tai blenderillä. Avaamisen myötä jauhe saattaa paakkuuntua, sillä jauhesekoituksessa ei ole käytetty lainkaan paakkuuntumisenestoainetta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tuotteen laatuun eikä säilyvyyteen. Voit ehkäistä paakkuuntumista ravistamalla pussia tai sekoittamalla sisältöä tasaisin väliajoin.

Tutustu ja ihastu myös saman sarjan Flow-kahviin ja -suklaaseen!

YHTEYSTIEDOT

Foodin – Rawmance Oy
Alasinkatu 1-3
40320 Jyväskylä

ASIAKASPALVELU

Avoinna arkisin 8-16
info@foodin.fi
040 648 6670

YHTEISTYÖKYSELYT JA MARKKINOINTI

Maria Huovinen
maria@foodin.fi
044 0210193
Mediamyynti vain sähköpostitse.

INTERNATIONAL CONTACTS

Lasse Jalkanen
lasse@foodin.fi
+358445300036

×  

Total: 0.00

Proceed to Checkout

Coupon/Referral Code? You'll enter that at checkout.