Vege shepherd’s pie

| syys 15, 2016 | Kookostuotteet, Levitteet ja tahnat, Reseptit | 0 Kommenttia

”Perinteinen shepherd’s pie herkullisena kasvisversiona. Reseptin on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.”

ANNOKSIA

6 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

1 iso kukkakaali
1-2 dl keitinvettä
3 rkl kookosmannaa
merisuolaa
1 sipuli tai muutama kesäsipuli
(kanttarelleja)
3-4 lehtikaalin lehteä tai esimerkiksi nokkosen lehtiä
2 prk vihreitä linssejä
1 rkl kookosmannaa
2 rkl hampunsiementahnaa
1,5 dl vettä tai kasvilientä
(tuoretta) timjamia
1 tl merisuolaa *
pippuria

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi (noin 5 minuuttia).
  3. Soseuta sileäksi pienen määrän keitinvettä ja kookosmannan kanssa, mausta suolalla. Suosittelen käyttämään soseuttamiseen tehosekoitinta, jolloin saat silkkisen lopputuloksen.
  4. Kuutioi sipuli ja kuullota pannulla kookosöljyssä muutama minuutti. Lisää kanttarellit.
  5. Poista lehtikaalista ruodit ja revi lehdet pienemmäksi (nokkosen lehtiä ei tarvitse käsitellä, jos käytät niitä), lisää pannulle valutettujan ja huuhdeltujen vihreiden linssien kanssa.
  6. Lisää myös manna, hampunsiementahna, vesi ja mausteet.
  7. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan.
  8. Levitä kukkakaalimuussi paistoksen päälle ja paista uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes pinta alkaa saada hieman väriä.