Tomaattinen kesäkurpitsapasta

| elo 24, 2016 | Öljyt ja rasvat, Pähkinät ja siemenet, Reseptit | 0 Kommenttia

”Tomaattinen kesäkurpitsapasta on ravitseva ja täyteläinen vegaaninen lounasvaihtoehto. Reseptin on loihtinut Iris – parikymppinen arkkitehtiopiskelija, joka ammentaa voimaa luonnosta, liikunnasta ja ravinteikkaasta ruoasta ja jolle terveys on elämäntapa. Lue lisää cleanchoice.fi.” ”

ANNOKSIA

4 annosta

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Kastike
150g cashewpähkinöitä
½ sitruunan mehu ja kuori
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kurpitsansiemen tai oliiviöljyä
75 g aurinkokuivattuja tomaatteja (ilman öljyä)
+pussiin pehmeimpiä yksilöitä päälle koristeeksi
1 tl Himalajan suolaa
3 tl pitsamausteseosta
3 ½ dl – 4dl kylmää vettä

Kesäkurpitsapasta
4 keskikokoista kesäkurpitsaa
hitusen hyvälaatuista suolaa

Valmistusohje

Kastike

  1. Liota cashewpähkinöitä parituntia kevyesti suolatussa vedessä. Halutessasi voit liottaa myös aurinkokuivatut tomaatit, jos ne vaikuttavat sitkeiltä. Tällöin blenderin on helpompi hajottaa ne, jos tomaatit ovat pehmeitä tämä vaihe ei ole tarpeen. Huomaa, että cashewpähkinöiden liotinvesi tulee kaataa pois, mutta tomaattien säilyttää maun vuoksi.
  2. Raasta sitruuna ja purista sen mehu.
  3. Laita blenderiin liotetut ja huuhdotut pähkinät, sitruunan kuori ja mehu, tomaatit ja tomaattien mahdollinen liotinvesi tai vain puhdas vesi, suola, valkosipuli ja muut mausteaineet.
  4. Blendaa sileäksi massaksi. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Säilytä kastike kylmässä tai lisää sekoita se kesäkurpitsapastan joukkoon.

Kesäkurpitsapasta

Älä valitse liian isoja kesäkurpitsoja, jotka ovat mauttomia ja vaikeampia suikaloida!

  1. Pese kesäkurpitsat
  2. Suikaloi ne Julienne-leikkurilla tai juustohöylää ja veistä hyödyntäen ohueksi spaketiksi.
  3. Itketä viipaleita vartista puoleen tuntiin antaen niiden seistä leikkuualustalla ja ripottelemalla niiden päälle hitusen suolaa.

Annoksen kokoaminen

  1. Sotke keskenään itketetyt kesäkurpitsaspagetti, marinoidut herkkusienet ja cashewkastike.
  2. Ripottele pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja.
  3. Parhaimmalta annos maistuu heti valmistuksen jälkeen linnsipolpetten kera, mutta se säilyy myös jääkaapissa myöhempää hetkeä varten.