Hellävarainen, alle 38°C asteessa, kahden vuorokauden ajan jauhetekee tahnoistamme ainutlaatuisia verrattuna perinteisiin levitteisiin, joita pystytään tekemään tunnissa jopa satoja kiloja, kun me Foodinilla pystymme tekemään n. 25-35kg kahdessa vuorokaudessa.

Huolellinen käsittely takaa sen, että jokaisen pähkinän tai siemenen soluseinä on jauhettu niin hienoksi, että se on hyvin käytettävissämme sekä sen ravinteet ovat tallella. Prosessimme takaa sen, että herkät vitamiinit, mineraalit ja muut tärkeät hivenaineet säilyvät prosessin aikana lopputuotteeseen saakka. Foodinin pähkinä- ja siementahnat eivät ole enää vain levitteitä, vaan tahnoja, joita voit käyttää dippinä tai osana sitä, salaatinkastikkeissa tai esim. smoothieissa tuomaan kermaisuutta ilman kuitumaista rakennetta

 

Me pidämme tärkeänä sitä, että alkuperäiset ravinteet säilyvät mahdollisimman hyvin lopputuotteessa, jonka vuoksi valitsimme perinteisen menetelmän, eli kivijauhatuksen, emmekä halunneet käyttää suuria teollisuuslaitteita, joissa lämpötila nousee helposti 80°C asteeseen.

Foodinin tahnat ovat:
– Erittäin hienoksi jauhettuja, jolloin ravinteiden imeytyvyys ja säilyvyys on optimaalisempi
– Kermaisen pehmeitä, sulavat niin suussa kuin vatsassa
– Kuin söisi pähkinöitä sellaisenaan, mutta ravinteet imeytyvät paremmin
– Käytetään valikoituja siemeniä ja pähkinöitä, esim. karvasmantelit pilaavat helposti koko erän, mikäli niitä ei käsin erotella
– Käsitelty alle 38°C, jolloin niiden rasvat pysyvät parempina verrattuna teollisuuslaitteisiin, joissa nopeus ja lämpötila lisää helposti rasvojen hapettumista

Kuva vasemmalla: Anne Barck

Muita blogikirjoituksiamme

Tunnelmia I Love Me -messuilta

  Tänäkin vuonna I Love Me -messut olivat ehdottomasti yksi vuoden parhaimmista viikonlopuistamme! Kolmen päivän ajan saimme nauttia hyvästä tunnelmasta ja tavata monia asiakkaitamme sekä yhteistyökumppaneitamme, sekä jakaa Foodinin tarinaa ilolla...

Superfoodit osana raskautta ja imetystä

  Artikkelin on kirjoittanut Foodinin Maria Jalkanen. Jotakin perää on sanonnassa “raskaana tulee syödä kahden edestä”. Tämä ei suinkaan tarkoita kaloreita vaan ravinteita. Se mikä riitti ennen raskautta ei todennäköisesti riitä raskauden aikana....