”Maistuisiko terveelliset, herkulliset raakaversiot perinteisistä Mars -patukoista? Tämä resepti on vastaus toiveisiisi ja sen on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.”

ANNOKSIA

6 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Nougat
100 g cashewpähkinätahnaa
tai 100 g
cashewpähkinöitä  liotettuna 1-8 h
1 dl kookoskermaa
2/3 dl kaakaovoita sulana
1 rkl raaka hunajaa tai agavea
1 rkl maca-jauhetta
1 rkl carobjauhetta (tai raakakaakaota )
(1 rkl lucumaa )
hieman puhdistamatonta merisuolaa

Toffee
100 g pehmeitä Medjool taateleita
2 rkl saksanpähkinä-  tai cashewtahnaa
3 rkl vettä
hieman puhdistamatonta merisuolaa

Suklaakuorrute
170 g raakasuklaata
tai
150 g raakakaakaomassaa
2 rkl raaka hunajaa tai agavea

Valmistusohje

Nougat

  1. Sulata kaakaovoi lempeästi vesihauteessa.
  2. Jos käytät kokonaisia pähkinöitä, siivilöi cashewt ja kaada blenderiin. Lusikoi sekaan myös jähmeä (jääkaapissa tiivistynyt) kookoskerma.
  3. Mittaa mukaan loputkin aineet ja aja tasaiseksi massaksi.
  4. Vuoraa pieni vuoka(n 10x15cm) leivinpaperilla ja kaada raakanougat siihen.
  5. Nosta pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.

 

Toffee

  1. Aloita poistamalla taateleista kivet.
  2. Sekoita ainekset keskenään monitoimi/yleiskoneessa/sauvasekoittimella tasaiseksi toffeeksi.
  3. Tasoita nougaan päälle, kun nougaa on riittävän jähmeää.
  4. Pakasta jälleen 1-2 h.

 

Suklaakuorrutus

  1. Leikkaa jäisestä levystä patukoita, vuuasta riippuen 5-6 kappaletta.
  2. Voit toki leikata myös pienempiä paloja, kuten neliöitä.
  3. Sulata suklaa/kaakaomassa vesihauteessa.
  4. Dippaile jäiset patukat/palat suklaassa ja siirrä leivinpaperille jähmettymään.