Punajuuri-suklaa raakakakku

| elo 23, 2016 | Reseptit | 0 Kommenttia

”Raikasta mutta silti suklaista ja täyteläistä, sopii siis täydellisesti talven odotukseen. Reseptin on kehitellyt Mira Myllylä / I Make Cake -blogi.

ANNOKSIA

12 palaa

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Pohja
2dl manteleita / pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
1 dl taateleita

Täyte

1 dl sulaa kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
250 g cashew-pähkinöitä vähintään 12h liotettuna
0,5-0,75dl kookossokeria / hunajaa / agavea
ripaus vaniljaa & ruususuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 avocado
2 dl vettä

1,5 dl raakakaakaota
2 rkl carob-jauhoa

3-4 rkl punajuurimehujauhetta

Valmistusohje

Pohja

  1. Aja kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  2. Painele leivinpaperilla pingoitetun irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Pistä jääkaappiin kovettumaan.

Täyte

VALMISTELUT: Sulata kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi ja huuhtele 12h liotetut cashewpähkinät.

  1. Laita cashewpähkinät, sokeri/hunaja, sitruunamehu, avocado, vanilja, suola ja 2 dl vettä tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
  2. Lisää myös kookosöljy ja vesihauteessa sulatettu kaakaovoi joukkoon ja surauta koneella sekaisin. Massan tulee olla aivan tasaista ja paakutonta – jatka sekoittelua ja lisää tarvittaessa hieman vettä jotta saat sileän koostumuksen.
  3. Ota puolet massasta talteen myöhempää varten ja blendaa puolet punajuurimehujauheen kanssa. Lisää jauhetta kunnes maku on mielestäsi ”sopivan punajuurinen” ja väri kauniin pinkki. Levitä massa irtopohjavuokaan pähkinäpohjan päälle ja pistä heti pakkaseen.
  4. Sekoita loppu talteen otettu massa kaakaon ja carobin kanssa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa, makeutusta tai suolaa – suklaa kaipaa yleensä jotain näistä kolmesta jotta maku on intensiivinen.
  5. Kaada suklaamassa hieman jo jähmettyneen kakun päälle ja pistä takaisin pakkaseen kovettumaan.