Omena-kaneli raakapiiras

| kesä 21, 2016 | Reseptit | 0 Kommenttia

”Omena-raakapiiras on herkullinen ja ravinteikas raakapiiras, joka maistuu hyvältä erityisesti syksyllä tuoreista kotimaisista omenista valmistettuna. Resepti on hyvinvointikirjailija Aino Mäkelän ja raakakakkuleipuri Tiia Räsäsen käsialaa.”

ANNOKSIA

6 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Pohja
2 dl tiikeripähkinäjauhetta
10 Foodin Medjool-taatelia
raastettu omena
1,5 rkl Foodin kookosmannaa
2 tl Foodin Ceylonkanelia
2 tl Foodin Kardemummaa, jauhettuna
2 tl Foodin Bourbonvaniljaa
1 dl Foodin Mulperimarjoja
ripaus Foodin Merisuolaa

Täyte
1 avokado
1 dl Foodin kookosmannaa + 1 dl vettä
2 omenaa
1 rkl Foodin psylliumkuitua
2 rkl Foodin Tocoa
1 rkl Foodin Lcumaa
30 g Foodin Raakakaakaovoita
3 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
½ punttia sitruunamelissaa
2 tl Foodin Bourbonvaniljaa
1 dl Foodin Mulperimarjoja
ripaus Foodin Merisuolaa

Kanelitahna:
6 Foodin Medjool-taatelia
1 dl vettä
1 rkl Foodin Ceylonkanelia

Omenamuru:
2 rkl pohjamassaa
1 rkl kanelitahnaa
0,5 dl Foodin Mulperimarjojen murua
2 tl Foodin Ceylonkanelia
kuutioitu omena

Valmistusohje

Pohja

1. Laita tiikeripähkinäjauhe, mulperit, kivettömät taalit, kookosmanna ja mausteet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, tiiviiksi massaksi.
2. Raasta omena ja lisää se pohjamassan joukkoon nesteineen, sekoita pohjamassa tasaiseksi.
3. Ota pohjamassasta 2 rkl kulhoon omenamurun valmistusta varten
4. Painele pohja kakkuvuokaan piirakkapohjan tavoin muodostaen korkeat reunat

Täyte

VALMISTELUT: Hienonna kaakaovoi ja laita se vesihauteeseen sulamaan.

1. Aloita valmistamalla kookoskerma blendaamalla kookosmanna ja vesi keskenään.
2. Lisää blenderiin avokado ja omenaa sekä psyllium, sekoita tasaiseksi
3. Lisää seuraavaksi mausteet toco, lucuma, hunaja ja puristettu sitruunan mehu, sekoita tasaiseksi
4. Lisää viimeiseksi blenderiin sulanut kaakaovoi sekä sitruunamelissa ja sekoita
5. Tarkista maku! Levitä täyte yhdessä kanelitahnan kanssa piirakkapohjan päälle

Kanelitahna

1. Mittaa vesi ja laita kivettömät taatelit sekä kaneli korkeaan kulhoon, surauta sauvasekoittimella tasaiseksi
2. Nosta 1 rkl kanelitahnaa omenamurun valmistusta varten
3. Levitä kanelitahnaa yhdessä täytteen kanssa piirakkapohjan päälle

Omenamuru

1. Sekoita pohjamassa, kanelitahna ja kaneli tasaiseksi
2. Lisää joukkoon mulperin murut ja kuutioitu omena, sekoita tasaiseksi
3. Lisää omenamuru tasaisesti täytteiden päälle