Foodinin Makeutus, suolat ja mausteet

Makua ja sävyä ruoanlaittoon! Valikoimastamme löydät monenlaiset suolat, mausteet ja makeutusaineet niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Tutustu MausteisiinMene Kauppaan

Foodinin Makeutus, suolat ja mausteet

Foodinin valikoimasta löydät valikoituja laadukkaita mausteita ja makeuttajia: aito ceyloninkaneli, tevreyttä edistävä kurkuma, kestävän kehityksen mukainen kookossokeri pieniltä perheviljelijöiltä sekä kevyempiä makeuttajia kuten koivusokeri.

Alkuperä

KOOKOSSOKERI

Kookossokerimme viljellään Jaavan saarella Indonesiassa. Viljelijäyhteisö sijaitsee Itä-Jaavalla, josta on hyvin lyhyt matka paratiisisaarelle Balille. Meidän kookossokerimme tulee pieniltä perheiltä ja tässä on yksi esimerkki perheestä, ketkä viljelevät meille tätä huikeaa herkkua.

Käsittely

Aamu alkaa yleensä viiden jälkeen aamulla, kun isäntä herää ja kiipeää puuhun keräämään yön aikana kukinnosta valuneen nesteen – kookoksenkukkanektarin. Homma luonnistuu isännältä erittäin ketterästi! Isännän kerättyä nektarit lähes kymmenestä puusta hän palaa hymyssä suin takaisin kotiin lasten ja äidin luo.

Isännän tuotua nektarit kotiin, emäntä keittää ne kasaan kookoksenkukkasokeriksi iltapäivän aikana. Kookossokerin valmistus eroaa muista kookossokereista siten, että emäntä varmistaa, että nektari pysyy mahdollisimman laadukkaana ja ettei se pala pohjaan niin kuin kookossokerin valmistuksessa usein käy.

Valmistus

Kookossokerimme valmistetaan huolellisesti välttäen sokerin polttamista, jonka vuoksi se on hieman vaaleampaa ja makeampaa. Laadun ja puhtauden huomaa lopulta siitä ettei se ole karamellisen makea vaan puhtaan ja pehmeän makuista.
Iltapäivällä, ennen pimeän tuloa, isäntä kiipeää vielä uudestaan puuhun keräämään päivän loput nektarit. Iltapäivän kookosnektari saldo on yleensä n. 30-50% pienempi kuin yön aikana valuneesta nektarista saadaan. Tämän jälkeen emäntä keittää taas nektarin kasaan. Lopulta koko perhe jauhaa yhdessä nektarin jauheeksi eli kookoksenkukkasokeriksi.

Lopuksi varmistetaan, että Kookossokeri on täysin puhdasta eikä siihen ole valmistuksessa syntynyt huonoa bakteerikantaa. Meille puhtaus ja laatu ovat itsestäänselvyyksiä.

Kookossokeri

Kookossokerimme viljellään Jaavan saarella Indonesiassa. Viljelijäyhteisö sijaitsee Itä-Jaavalla, josta on hyvin lyhyt matka paratiisisaarelle Balille. Meidän kookossokerimme tulee pieniltä perheiltä ja tässä on yksi esimerkki perheestä, ketkä viljelevät meille tätä huikeaa herkkua. (KUVA)

Aamu alkaa yleensä viiden jälkeen aamulla, kun isäntä herää ja kiipeää puuhun keräämään yön aikana kukinnosta valuneen nesteen – kookoksenkukkanektarin. Homma luonnistuu isännältä erittäin ketterästi! Isännän kerättyä nektarit lähes kymmenestä puusta hän palaa hymyssä suin takaisin kotiin lasten ja äidin luo.

Isännän tuotua nektarit kotiin, emäntä keittää ne kasaan kookoksenkukkasokeriksi iltapäivän aikana. Kookossokerin valmistus eroaa muista kookossokereista siten, että emäntä varmistaa, että nektari pysyy mahdollisimman laadukkaana ja ettei se pala pohjaan niin kuin kookossokerin valmistuksessa usein käy. Kookossokerimme valmistetaan huolellisesti välttäen sokerin polttamista, jonka vuoksi se on hieman vaaleampaa ja makeampaa. Laadun ja puhtauden huomaa lopulta siitä ettei se ole karamellisen makea vaan puhtaan ja pehmeän makuista.

Iltapäivällä, ennen pimeän tuloa, isäntä kiipeää vielä uudestaan puuhun keräämään päivän loput nektarit. Iltapäivän kookosnektari saldo on yleensä n. 30-50% pienempi kuin yön aikana valuneesta nektarista saadaan. Tämän jälkeen emäntä keittää taas nektarin kasaan. Lopulta koko perhe jauhaa yhdessä nektarin jauheeksi eli kookoksenkukkasokeriksi.

Lopuksi varmistetaan, että Kookossokeri on täysin puhdasta eikä siihen ole valmistuksessa syntynyt huonoa bakteerikantaa. Meille puhtaus ja laatu ovat itsestäänselvyyksiä.

Mausteilla ja makeuttajilla on myös terveydellemme hyödyllisiä ominaisuuksia. 
– Ceylonin kaneli: Voi auttaa verensokerin hallinnassa, on erittäin antioksidanttirikas ja sisältää runsaasti folaattia, betaiinia sekä K-vitamiinia sekä kivennäisaineita kuten kaliumia, kalsiumia, mangaania sekä rautaa.
– Kardemumma: Lisää syljen ja sapen eritystä, kiihdyttää ruoansulatusta ja auttaa turvotukseen sekä lämmittää kehoa, mikä voi auttaa poistamaan limaa sekä hoitamaan kuume- ja tulehdustauteja
– Koivusokeri: Tutummin xylitoli, edistää hampaiden terveyttä 
– Kurkuma: Voimakas antioksidantti, joka estää ja hillitsee tulehduksia sekä parantaa ruoansulatusta. 
– Merisuola: Sisältää runsaasti hivenaineita ja magnesiumia, joka mm. estää lihaskramppeja.
– Neilikka: Auttaa ruoansulatusta, hoitaa pahoinvointia ja edistää sapen eritystä. Sisältää runsaasti K-vitamiinia, antioksidantteja ja fenoleita sekä kivennäisaineita.

Reseptit

Siirry Foodinin verkkokauppaan

OSTA HERKKUJA