“Mansikkainen kermakakku-unelma on juustokakkumainen herkku, josta löytyy kermakakulle tyypilliset kerrokset ja täyte. Reseptin on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista. “

ANNOKSIA

6 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Pohja
400 g pehmeitä taateleita
1 (luomu) appelsiinin kuori raastettuna
1/2 appelsiinin mehu
3 rkl kookosöljyä
(0,5 tl ceylonin kanelia)
0,5 tl suolaa
3 dl kookoshiutaleita
3 dl auringonkukansiemeniä

Täyte
5 dl cashewpähkinöitä
1 dl agavesiirappia
1,5 dl kookosöljyä sulatettuna
2/3 tl Bourbon vaniljauute -jauhetta
2 tlk kookosmaitoa
n.200 g tuoreita mansikoita

Päälle esimerkiksi:
Kookoskermaa vatkattuna
mansikoita
pensasmustikoita
orvokkeja
kaakaovoi+marjajauhe ’kastike’

Valmistusohje

Pohja

  1. Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.
  2. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja taputtele 1/3 massasta tasaisesti pohjalle.
  3. Avaa vuoka ja poista pohja papereineen.
  4. Toista: leivinpaperi, 1/3 massasta pohjalle ja pohja papereineen pois.
  5. Siirrä nämä pohjat tasaiselle alustalle pakastimeen jähmettymään.
  6. Taputtele vielä loppu massa vuuan pohjalle leivinpaperin päälle ja siirrä vuoka kylmään odottamaan.

Täyte

VALMISTELUT: Liota cashewpähkinöitä vähintään 2h ennen käyttöä.

  1. Valmista täyte blendaamalla liotetut pähkinät, agave, kookosöljy ja vaniljajauhe keskenään sileäksi massaksi.
  2. Vatkaa jähmeä kookoskerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele pähkinämassa varovasti joukkoon.
  3. Poista mansikoista kannat ja puolita ne. Kaada kakkuvuokaan puolet täytteestä ja paina puolet mansikoista täytteen sekaan, tasoita pinta. Laita päälle yksi pohja pakasteesta.
  4. Kaada tämän päälle loput täytteestä ja paina mansikat jälleen täytteen joukkoon. Tasoita pinta ja aseta viimeinen pohja kakun päälle. Siirrä pakasteeseen vähintään 3 tunniksi.
  5. Kun kakku on täysin jähmettynyt, irrota se vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla.
  6. Tee esimerkiksi pursotuksia vatkatusta kookoskermasta. Lisää päälle tuoreita marjoja, sekä syötäviä kukkia.
  7. Voit tahdä reunoille vaaleanpunaisia ”valuja” kaakaovoista ja punaisesta marjajauheesta.
  8. Säilytä kakkua kylmässä.