Linssi-kasvispihvit

| elo 31, 2016 | Jauhot ja kuidut, Reseptit | 0 Kommenttia

”Ruokaisat kasvispihvit, joita on helppo valmistaa kerralla suurempikin satsi! Reseptin on luonut Laura Laukka – helsinkiläinen hyvinvointivalmentaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen bloginsa keskittyy pääosin henkiseen hyvinvointiin, herkulliseen ruokaan, liikunnan iloon ja elämänpohdintaan. Reseptit syntyvät aina fiiliksen mukaan, omaa mielikuvitusta käyttäen. Lisää voit lukea osoitteesta laurarosilla.fi ”

ANNOKSIA

20 kpl

Valmistusaika

30 Min

Vegaaninen
Gluteeniton

 

Ainekset

4 dl linssejä (kuivana)
3 porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 dl kurpitsansiemenjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 kananmuna tai 2 tl psylliumia ja 0,5 dl vettä
0,5 dl sulaa kookosöljyä tai iso loraus oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Keitä linssit, jos et käytä esikeitettyjä sellaisia (siinä tapauksessa tuplaa linssien määrä). Jos käytät psylliumia kananmunan sijasta, laita se ja vesi kulhoon turpoamaan linssien keittämisen ajaksi. Laita uuni lämpenemään 225°C.
  2. Survo halutessasi puolet (4dl) kypsistä linsseistä sauvasekoittimella tasaiseksi muussiksi. Raasta kulhoon porkkanat ja kesäkurpitsa. Lisää joukkoon linssimuhennos, loput keitetyistä linsseistä, jauhot, öljy, mausteet ja kananmuna/psyllium+vesi. Sekoita. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.
  3. Muotoile taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamasi kokoisia pihvejä ja paista noin 25-30 min.
  4. Nauti!