Foodin Kuivatut marjat ja hedelmät

Kuivatut marjat ja hedelmät ovat oiva tapa tankata ravinteita reissun päällä tai välipalana. Tutustu marjoihin ja hedelmiinMene Kauppaan

Kuivatut marjat ja hedelmät

Foodinin kuivatut marjat edustavat jokaisen kulttuurin helmiä. Niissä yhdistyvät herkkullinen maku ja ravinteikkuus, minkä vuoksi ne ovat olleet jo vuosisatojen ajan luotettuja elementtejä terveydenhoidossa ja ylläpidossa ympäri maapallon.

Siinä missä meillä suomalaisilla mustikka ja puolukka on kova sana, on Tiibetissä pitkä käyttöhistoria gojimarjoilla. Aivan kuten Kiinassa mustilla mulpereilla on yleisesti pitkä käyttöhistoria kiinalaisessa lääketieteessä ja puolestaan Andien vuoristoissa inka-marjoja on käytetty pitkään vitamiinipommeina.

Olemme poimineet kyseisistä kulttuureista vaikuttavimmat marjat, joiden ravinteikkuus ja herkullisuus on omiaan täydentämään monipuolista ruokavaliotamme ja hellimään makunystyröitämme.

Alkuperä

Olemme keränneet valikoimiimme maailman vaikuttavimmat ja arvostetuimmat kuivatut marjat ja hedelmämme. Ne tulevat oloista, jossa ne pääsevät kasvamaan niille optimaalisissa olosuhteissa jolloin niiden ravinteikkuus ja maku on laadultaan parasta mahdollista.

Käsittely

Keräyksen jälkeen hedelmät ja marjat pestään ja erotellaan, minkä jälkeen ne kuivataan hellävaraisesti vuodenajasta ja olosuhteista riippuen joko auringossa tai koneellisesti.

Käyttö

Kuivatut marjat ja hedelmämme sisältävät runsaasti tärkeitä ravinteita, joten ne sopivat osaksi jokapäivästä ruokavaliota ja herkkuhetkiä. Voit napostella niitä joko sellaisenaan, käyttää osana erilaisia evässekoituksia sekä hyödyntää niitä myös ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Tiibetin goji-marja

Tiibetin ylängöillä kasvavat gojimarjat kasvavat karuissa olosuhteissa yli 3000m korkeudessa, päivittäinen, korkea lämpötilavaihtelu tekee marjoista uniikkeja niin maultaan kuin ravinteikkuudeltaan.

 

Mulperi-marjat

Mulperit ovat lähtöisin Kiinasta, josta ne ovat ajan saatossa levinneet lähi-itään ja Turkkiin, jossa niitä nykyisin viljellään, pääsääntöisesti valkoisina. Musta mulperi on uniikki ravinnetiheydeltään, se sisältää runsaasti antosyaniineja, jotka värjäävät mustikan tavoin suun mustaksi. 

Inka-marjat

Inka-marjamme viljellään Cajamarcan vuoristossa, jossa ankarat olosuhteet lisäävät ravinteiden määrää inka-marjoissamme. Ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia sekä A- ja B-ryhmän vitamiineja. Olemme ylpeitä tuodessamme Perun andeilta näitä herkkuja, jotka lisäävät paikallisten kyläyhteisöjen hyvinvointia, sillä meidän viljelijämme saavat 2,5 kertaisen korvauksen verrattuna siihen, että he myisivät inka-marjat paikallisilla markkinoilla.

Reseptit

Kesä ja superruoat

Kesä tekee kovaa vauhtia tuloaan ja lisääntynyt valon määrä nostattaa herkästi hymyn painavammillakin poskilla varustetun härmäläisen kasvoille. Auringon voimakkaampi UV-säteily starttaa iholla mm. tärkeän D-vitamiinin, mielialaa kohentavan beeta-endorfiinin sekä...

Kurkumalatte

"Nopeasti valmistuma, kermaisen täyteläinen kurkumalatte tarjoaa annoksen kehollemme tärkeitä antioksidantteja herkullisessa muodossa! Reseptin on luonut ravitsemusta opiskeleva hyvinvointikirjailija ja bloggaaja Aino Mäkelä, jolle terveellinen ja ravitseva ruoka on...

Appelsiinikuivakakku

"Tämä mehukas kuivakakku on gluteeniton ja saa herkullisen makunsa appelsiinista. Reseptin takaa löytyy kakkutaikuri Tiia Räsänen." ANNOKSIA 16 palaa Valmistusaika 30 Min Gluteeniton   Ainekset 100 g Foodinin Gheetä eli kirkastettua voita n. 1,5-2 dl Foodinin...

Siirry Foodinin verkkokauppaan

OSTA HERKKUJA