Kesäkurpitsasämpylät

| syys 19, 2016 | Jauhot ja kuidut, Reseptit | 0 Kommenttia

”Mehevät kesäkurpitsasämpylät ovat maukas ja ravitseva, luontaisesti gluteeniton vaihtoehto. Reseptin on luonut Laura Laukka – helsinkiläinen hyvinvointivalmentaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen bloginsa keskittyy pääosin henkiseen hyvinvointiin, herkulliseen ruokaan, liikunnan iloon ja elämänpohdintaan. Reseptit syntyvät aina fiiliksen mukaan, omaa mielikuvitusta käyttäen. Lisää voit lukea osoitteesta laurarosilla.fi“”

ANNOKSIA

12 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

3dl kurpitsansiemenjauhoa
3dl tattarijauhoa
1 kananmuna TAI 1tl psylliumia
keskikokoinen kesäkurpitsa
tai puolikas isosta kesäkurpitsasta
0,5dl oliiviöljyä tai sulaa kookosöljyä
2-3dl vettä
1tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpeämään 200°C.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  3. Raasta sekaan kesäkurpitsa ja öljy, ja sekoita.
  4. Lisää lopuksi vielä vesi (lisää ensin vain 2dl ja jos taikina on silloin sopivan kosteaa, muttei liian löysää, älä lisää enää vettä.
  5. Muotoile taikinasta noin nyrkin kokoisia paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 30min.