Kerros-suklaavanukas

| heinä 20, 2017 | Pähkinät ja siemenet, Proteiinit, Reseptit | 0 Kommenttia

”Kerros-suklaavanukas on helppo valmistaa ja siinä yhdistyy tasapainoisesti raikas marja ja täyteläinen suklaa. Reseptin on luonut hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Leeni Viio, joka auttaa ihmisiä löytämään aidon terveyden kestävällä tavalla.”

ANNOKSIA

2 kpl

Valmistusaika

10 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

1. kerros
1,5 dl pakastemarjoja
2 rkl Foodin Chia-siemeniä
0,5 dl vettä

2.kerros
2 rkl Foodin Chia-siemeniä
1,5 dl vettä tai kasvimaitoa
Foodin Suklaaproteiinijauhetta
Foodin Mantelitahnaa
1 pieni banaani

3. Kerros
3 rkl jääkaappikylmää kookosmaitoa

 

Valmistusohje

1.kerros

  1. Anna marjojen sulaa huoneenlämmössä.
  2. Valmista sillä aikaa  2. kerroksen (ks. ohje alta).
  3. Kun marjat ovat sulaneet, muussaa ne haarukalla pienemmiksi.
  4. Lisää marjojen sekaan vesi ja chia-siemenet ja sekoita huolellisesti.
  5. Anna turvota vähintään puoli tuntia.

2.kerros

  1. Sekoita chia-siemenet valintasi mukaan joko veteen tai kasvimaitoon.
  2. Anna turvota vähintään puoli tuntia, minkä jälkeen sekoita kaikkien muiden ainesten kanssa blenderissä tasaiseksi seokseksi.

3.kerros

  1. Kaada jääkaapissa pari tuntia (tai yön yli) olleesta kookosmaitotölkistä nestemäinen osa pois ja käytä kermaista osaa vanukkaan yhtenä kerroksena.
  2. Jos haluat lopputuloksesta pehmeämpää, ravista tölkkiä voimakkaasti ennen kuin laitat sen jääkaappiin, jotta neste ja kiinteä osa sekoittuvat keskenään.