Foodin Kaakaotuotteet

Aitojaa ja eettisiä Reilun kaupan luomukaakaotuotteita Tutustu KaakaotuotteisiinMene Kauppaan

Kaakaon Tarina

Foodinin kaakao on käsin poimittua 100% alkuperäislajikkeen Criolloa, joka viljellään sademetsässä Perun Amazonialla missä sillä on pitkä historia. Sademetsän monimuotoisuus tekee kaakaostamme uniikin makuisen. Kaakaomme tulee pieniltä, 10-15 viljelijän yhteisöiltä, jota ylläpitää pienet perheviljelijät. Pavut kerätään viljelijöittäin ja toimitetaan fermentoitavaksi ja kuivattavaksi yhteiselle asemalle, joka on rakennettu yhteisöä varten. Viljely tapahtuu luonnonmukaisesti luontoa kunnioittaen, jolloin sen monimuotoisuus säilyy.

Kumppanimme tekee tiivistä yhteistyötä yhteisöjen kanssa kehittääkseen viljelymenetelmiä, jotta viljelijöiden on mahdollista saada parempi elanto kaakaonviljelystä. Heitä opastetetaan ja heille tarjotaan yhteiset tilat, jossa kaakao voidaan fermentoida, kuivata sekä jatkokäsitellä.

Kaakao viljellään kestävän kehityksen mukaisesti, ympäristöä ja viljelijöitä kunnioittaen. Luonnonmukaiset menetelmät, luonnolliset kompostit ja viljelijöiden kouluttaminen sekä reilu korvaus takaavat sen, että viljelijät voivat nauttia elämästään ja heidän lapset voivat käydä koulua.

Kaakaon käsittely alkaa fermentoinnista, jolloin papuja fermentoidaan n. 4-5 vuorokauden ajan minkä aikana kaakaopavun väri muuttuu violetista kauniin ruskeaksi ja sen aromit kehittyvät. Fermentointia seurataan säännöllisesti lämpömittarilla, jotta kaakaopavut eivät ylifermentoidu ja taas viimeisessä vaiheessa 4. vuorokauden kohdalla kaakaopapuja ”puolitetaan”, jotta nähdään miten hyvin ne ovat fermentoituneet.

Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan, sadekaudella koneellisesti ja kesällä laveteilla auringossa kasvihuoneissa.Kuivauksen jälkeen pavut ovat valmiina käytettäväksi, nautittavaksi sellaisenaan tai jatkokäsittelyyn. Kaakaopavuista rikotaan kaakaonibs ja jauhetaan kaakaomassaa, minkä jälkeen massa voidaan puristaa kaakaovoiksi ja jäljelle jäävä massa jauhaa kaakaojauheeksi.

Alkuperä

Foodinin kaakao on käsin poimittua 100% alkuperäislajikkeen Criolloa, joka viljellään sademetsässä Perun Amazonialla missä sillä on pitkä historia. Sademetsän monimuotoisuus tekee kaakaostamme uniikin makuisen. Kaakaomme tulee pieniltä, 10-15 viljelijän yhteisöiltä, jota ylläpitää pienet perheviljelijät. Pavut kerätään viljelijöittäin ja toimitetaan fermentoitavaksi ja kuivattavaksi yhteiselle asemalle, joka on rakennettu yhteisöä varten. Viljely tapahtuu luonnonmukaisesti luontoa kunnioittaen, jolloin sen monimuotoisuus säilyy.

Käsittely

  • Kaakaopavut kerätään puista fermentoitavaksi ja kuivattavaksi
  • Fermentointi kestää yleensä n. 4-5 vuorokautta, jonka aikana kaakaon aromit kehittyvät ja maku muuttuu. Fermentointi on tärkeää kaakaon aromeja ajatellen ja yksi hyvän suklaan tärkeistä tekijöistä.
  • Fermentoinnin jälkeen pavut kuivataan joko koneellisesti sadekaudella tai kesällä ulkona kasvihuoneissa.

Valmistus

  • Kuivauksen jälkeen pavut rikotaan, jonka jälkeen niistä erotellaan kaakaopapurouhe, eli kaakaonibsit, ja kuoret.
  • Kaakaonibsit jauhetaan kaakaomassaksi perinteisesti kivimyllyssä Stone ground -menetelmällä, jota me hyödynnämme myös kotisuomessa.
  • Kaakaovoi puristetaan kaakaomassasta kylmäpuristetaan hitaasti erilleen hydrauliikkapuristimella.
  • Jäljelle jäävä massa jauhetaan kaakaojauheeksi.

KAAKAOMASSA

Valmistamme itse kaakaomassamme, sekä kaikki raakasuklaamassat perinteisesti kaksi vuorokautta “Stone Ground” – menetelmällä eli kivimyllyssä. Massamme ovat siis paitsi tuoreita, myös huolella valmistettuja silkkisen pehmeitä ja samettisia koostumukseltaan.

KAAKAONIBS

Kaakaonibsimme, joista myös kaakaomassamme valmistetaan on kestävän kehityksen mukaisesti tuotettu, sekä viljely tukee sademetsien rehevöittymistä ja uusiutumista.

KAAKAOJAUHE

Raakakaakaojauheemme on korkealaatuista, kylmäprosessoitua Criollo- kaakaojauhetta

KAAKAOPAPU

Kaakaopapu “Single Estate” on raakakaakaota aidoimmillaan. Pavun päällä on vielä kaakaon valkoliha- papua ei ole siis muuta kuin kuivattu. Maultaan valkolihainen kaakaopapu on tavanomaista papua hieman miedompi hedelmälihan tasapainottaessa makua. Tämä uniikki ja eksoottinen Single Estate- kaakaopapu on hyvin harvinainen makuelämys Suomessa!

Ominaisuudet

Tiesitkö..

  • Kaakaopapu sisältää n. 12% antioksidantteja
  • Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa
  • Hyvä magnesiumin lähde
  • Kaakaon sisältämät kemialliset aineet lisäävät hyvänolon tunnetta
  • Polyfenolit suojelevat sydän- ja verenkiertoelimistöä

 

Eettiset, käsintehdyt raakasuklaamme

Raakasuklaamme on kotoisin Keski-Suomen sydämestä Jyväskylästä, jossa valmistamme jokaisen suklaalevymme alusta alkaen itse! Huolella ja rakkaudella käsityönä valmistettu suussa sulava raakasuklaa syntyy kaksi vuorokautta hellästi kivimyllyssä jauhamalla Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita sadat perheet viljelevät elämäntyökseen Perun Amazonialla sademetsän sydämessä missä kaakaolla on pitkä historia.

Makeutensa makunystyröitä hivelevä suklaamme saa maailman kestävämmäksi makeuttajaksi tituuleratusta Indonesialaisesta kookossokerista.

Raakasuklaamme on pitkän ajan intohimon tulos, eettinen ja ympäristöystävällinen parempi makunautinto!

Ravinteikkuus

Tumma, intensiivinen väri kertoo raakakaakaon flavonoidirikkaudesta. Flavonoidit toimivat kehossamme antioksidantteina ja lisäävät elinvoimaamme parantaen muistia,

Raakakaakaon sisältämä fenyylietyyliamiini on välittäjäaine, jota vapautuu aivoissa ihmisen kokiessa ihastumisen tunnetta. Myös kaakaon sisältämät serotoniini ja anandamidi vaikuttaa ihmisiin tuoden hyvää oloa, parantaen muistia, vähentäen masentuneisuutta ja lisäten luovuutta.

Raakakaakaon nauttiminen saakin kehossamme vapautumaan samoja aineita, jotka tuottavat hyvää oloa urheilusuorituksen jälkeen. Se sisältääkin tryptofaania ja kaikkia B-vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä välittäjäaineiden valmistukseen.

Raakakaakaon pitkäkestoinen piristävä vaikutus on sen sisältämän teobromiinin ansiota. Teobromiini on tunnettu myös sen keuhkoputkia laajentavasta ja verenpainetta alentavasta vaikutuksestaan.

Käyttö

Voit nauttia kaakaopapuja, -nibsejä tai -massaa sellaisenaan 100%:na sukaana tai dippailemalla esimerkiksi kaakaomassaa hunajassa, jolloin saat taatusti terveellisen suklaaherkun.

Reseptit

Siirry Foodinin verkkokauppaan

OSTA HERKKUJA