Jätski-vohveli -sandwich

| syys 19, 2016 | Reseptit | 0 Kommenttia

” Gluteenittomien kardemummavohvelien ja raa’an laku-vadelmajäätelön yhdistelmä on vastustamaton! Reseptin on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.”

ANNOKSIA

6 kpl

Valmistusaika

45 Min

Vegaaninen
Tuore
Raaka
Gluteeniton

 

Ainekset

Vadelma-laku jäätelö
3 dl cashew pähkinöitä
2 rkl kookosöljyä
1 dl agavesiirappia
lakritsajuurijauhetta
1/4 tl suolaa
1 tlk kookosmaitoa
200g vadelmia

Kardemumma vohvelit
1 rkl chia-jauhoa
2,5 dl kookosmaitoa
2,5 dl teff jauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 dl agavesiirappia
1 rkl kookosöljyä
0,5 rkl omenaviinietikkaa
1,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa

Valmistusohje

Vadelma-laku jäätelö

VALMISTELUT: Liota pähkinöitä vähintään 2h.

  1. Survo vadelmat kevyesti, soseen ei tarvitse olla tasaista. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia.
  2. Siivilöi pähkinöistä liotusvesi. Lisää pähkinät, kookosöljy, agavesiirappi, lakritsajuurijauhe ja suola tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi.
  3. Vatkaa kookoskermaa muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon pähkinäseos.
  4. Kaada massa vuokaan ja lusikoi vadelmasosetta päälle. Sekoita voin sen verran, että vadelmasta muodostuu marmorikuviota jäätelöön.
  5. Aseta kelmu jäätelön pinnalle ja pakasta muutaman tunnin ajan.

Kardemumma vohvelit

  1. Sekoita ainekset huolella keskenään ja anna turvota 10-15 minuuttia.
  2. Paista kuumassa vohvelipannussa 1 rkl taikinaa/vohveli. Anna jäähtyä (älä pinoa vohveleita), ennen täyttämistä.
  3. Täytä, kun vohvelit ovat hieman jäähtyneet, ja jäätelö on valmista.
  4. Nauti heti, tai siirrä pakkaseen odottamaan tarjoilua.