Gluteenittomat piparkakut

by | Dec 15, 2016 | Jauhot ja kuidut, Makeutus ja mausteet, Reseptit | 0 comments

“Nämä gluteenittomat piparkakut eivät jää toiseksi perinteisille maussa eikä koostumuksessa! Reseptin on luonut Annekatariina – hyvää ruokaa ja sen tuomaa parasta oloa fiilistelevä ruokabloggaaja, joka etsii kaikista pienistä ja arkisista asioista jotain mielikuvituksellista ja kaunista.”

ANNOKSIA

5-6 pellillistä

Valmistusaika

45 Min

Maidoton
Viljaton
Gluteeniton

 

Ainekset

150g Foodin gheetä tai luomuvoita
1,5 dl Foodin kookossokeria
2 tl Foodin Ceylon kanelia
1 tl Foodin inkiväärijauhetta
1 tl Foodin kardemummaa
0,5 tl Foodin neilikkaa
0,5 tl Foodin himalajansuolaa
1 luomumuna
1 tl soodaa
3 dl Foodin mantelijauhetta
3 dl Foodin tapiokatärkkelystä

Valmistusohje

  1. Mittaa ghee tai voi, kookossokeri sekä mausteet kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita huolella esimerkiksi vispilällä. Nosta syrjään jäähtymään.
  2. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja sooda, sekä mantelijauhe.
  3. Lisää tapiokatärkkelystä desi kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen.
  4. Kääri taikina kelmuun ja nosta yöksi jääkaappiin.
  5. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  6. Leivo taikina pipareiksi, voit käyttää jauhottamiseen tapiokatärkkelystä.
  7. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia riippuen piparien paksuudesta. Anna piparkakkujen jäähtyä ennen siirtämistä.