”Jouluinen glögikastike sopii loistavasti jälkiruoaksi kermaisen jäätelön kera. ”

ANNOKSIA

4 annosta

Valmistusaika

25 Min

Gluteeniton

 

Ainekset

Glögisose
1 dl Foodin Goji-marjoja
200 g Karpaloita
pala tuoretta inkivääriä
2 Kanelitankoa
2 kuivattua tähtianista
1 tl Foodin Ceylonkanelia
1 tl Foodin Neilikkajauhetta
4 dl vettä

Jäätelö
2 kananmunaa
2 keltuaista
pätkä tuoretta inkivääriä
1 dl Foodin Kookosöljyä
1 dl Foodin Gheetä
0,5 dl Foodin MCT-öljyä
0,5 dl glögisosetta
0,5 dl Foodin Koivusokeria
(0,5 tl vaniljajauhetta)

Valmistusohje

Glögisose

  1. Kiehauta ainekset kattilassa. Nosta kattila syrjään jäähtymään ja laita kansi päälle. (Voit tässä vaiheessa halutessasi lisätä hunajaa tai xylitolia, jos kaipaat lisää makeutta.)
  2. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Käytä sosetta jäätelömassassa ja säästä loppu kastikkeeksi jäätelön kanssa.

Jäätelö

  1. Riko kananmunat blenderiin ja erottele keltuaiset joukkoon, mitttaa myös muut ainekset sekaan.
  2. Voit halutessasi lisätä aitoa vaniljajauhetta vaniljaisempaan makuun. 
  3. Sekoita silkkiseksi massaksi.
  4. Valmista jäätelö koneessa tai kaada massa sekoituskulhoon ja nosta pakkaseen.
  5. Kääntele 30 minuutin välein, niin kauan että koostumus on mielesi mukaista.