”Ravinteikkaat ja maukkaat bataattisämpylät ovat todella helppo ja nopea tehdä. Bataatti antaa sämpylöille kivan makean vivahteen – nämä eivät kaipaa muita päällisiä kuin ripauksen luomu voita. Reseptin on luonut Anni, Berliinissä asuva ravintovalmentaja ja tuleva Personal Trainer, jonka blogista löydät paljon herkullisia reseptejä ja vinkkejä terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseen, välillä myös insider -tippejä Berliiniin.”
ANNOKSIA
12 kpl
Valmistusaika
45 min

Maidoton
Gluteeniton

Ainekset

5 dl vettä
1 pienehkö bataatti
1 rkl Foodin Chia siemeniä
2 rkl Foodin Psylliumia
2 rkl muita siemeniä
3 dl kaurahiutaleita
2 dl Foodin Kookosjauhoa
0,5 dl Foodin Teff-jauhoa
1 – 1,5 dl Foodin tummia riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa

Valmistusohje
  1. Kuori ja raasta bataatti.
  2. Laita vesi isoon kulhoon, ja sekoita joukkoon chia, psyllium ja siemenet, ja anna seistä hetki.
  3. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
  4. Lisää bataattiraaste kulhoon, ja sekoita sekaan myös jauhoseos.
  5. Lisää lopuksi myös hunaja, ja sekoita hyvin.
  6. Muotoile käsin haluamasi kokoisia sämpylöitä ja laita joko leivinpaperin päälle pellille tai voilla voideltuihin muffinssivuokiin.
  7. Paista 200 asteessa noin 30 min.
  8. Nauti hieman jäähtyneenä voi-nokareen kanssa