Appelsiinikuivakakku

touko 18, 2017 | Jauhot ja kuidut, Reseptit

”Tämä mehukas kuivakakku on gluteeniton ja saa herkullisen makunsa appelsiinista. Reseptin takaa löytyy kakkutaikuri Tiia Räsänen.”

ANNOKSIA

16 palaa

Valmistusaika

30 Min

Gluteeniton

 

Ainekset

100 g Foodinin Gheetä eli kirkastettua voita
n. 1,5-2 dl Foodinin kookossokeria
5 luomu kananmunan keltuaista
1 luomu appelsiinin kuoret ja sen puristettu mehu
1/2 sitruunan mehu
2 dl kookosmaitoa
1 rkl ruokasoodaa
1 dl Foodinin Vaaleita riisijauhoja
2 dl  Foodinin Kvinoajauhoja tai esim. Teff -jauhoja
Pieni ripaus merisuolaa

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteiseksi ja voitele kakkuvuoka kookosöljyllä tai pienellä määrällä rasvaa.
  2. Sulata ghee juoksevaksi.
  3. Pese huolella ja raasta appelsiinin kuoret valmiiksi ja purista myös appelsiinin mehu lasiin odottelemaan vuoroaan.
  4. Laita vatkauksen kestävään reunalliseen kippoon kookossokeri ja juokseva ghee sekottumaan keskenään. Lisää hetken päästä joukkoon keltuaiset.
  5.  Kaada sekaan mehu ja kuoret.
  6. Hiljennä vatkaimen tehoa 1 tasolle ja lisää nyt vuorotellen kookosmaito ja jauhoseos mukaan lukien ruokasooda.
  7. Kaada valmis taikina öljyttyyn vuokaan ja laita vuoka uuniin keskiosaan noin 45-50 minuutin ajaksi, uunista riippuen.